Türkiye para karşılığında davalardan vazgeçecek

Başbakan Erdoğan, Türkiye-İsrail ilişkilerinin geliştirileceğini önce Amerikan televizyonuna açıkladı, ardından Meclis'te konuştu. Açıklamaların ardından iki ülke ilişkilerinin normalleşmesi kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. İsrail basını, Türkiye ile anlaşmanın 10 gün içinde imzalanacağını yazdı.

Başbakan Erdoğan, önce Amerikan PBS televizyonuna açıkladı, ardından Meclis'te doğruladı. Türkiye-İsrail ilişkilerin normalleşmesi için atılacak somut adımı ise İsrail basını yazdı.

İsrail'in önemli gazetelerinden Yedioth Ahronot, iki ülke ilişkilerini eski haline getirecek anlaşmanın 10 gün içinde imzalanacağını yazdı.

Haber, İsrailli yetkillere dayandırıldı. İsrailli yetkili, iki ülke arasındaki arasındaki anlaşmada son aşamaya gelindiğini belirtti. Haberde, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun bir kaç gün içerisinde anlaşmaya onay vereceğini kaydedildi.

İsrailli yetkili, "Erdoğan, İsrail'le barış yapmak ve ilişkileri normale döndürmek için doğru zamanın geldiğini hissediyor. Bu olumlu bir gelişme" dedi. Türkiye'nin önemli bir bölgesel müttefik olduğunu belirten yetkili, "İsrail için Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek, bugünkü Ortadoğu şartlarında çok önemli" tespitinde bulundu.

Haberde, Türkiye-İsrail anlaşmasının içeriğine de yer verildi. İsrail'in ilk olarak, Mavi Marmara’da ölen ve yaralanan Türklerin ailelerine dağıtılmak üzere 21 milyon dolar tazminat ödeyeceği iddia edildi. Türkiye'nin de tazminat karşılığında İsrailli yetkililer hakkındaki davalardan vazgeçeceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan tazminat davası Mavi marmara