Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı görüşülüyor

Meclis Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu'nda yapılacak değişikliğe dair görüşmelere bugün devam edilecek. Yurttaşlardan alınan kayıp- kaçak bedellerini yasalaştıracak tasarıya, muhalefetin itirazı var.

Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı görüşülüyor

Meclis, bugün yoğun bir mesai yapacak. Genel Kurul'da Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülecek. Görüşmelerin, saat 14'te başlaması öngörülüyor.

Kayıp-kaçak bedellerinin tahsilatını yasal hale getirecek tasarı, geri ödeme için mahkeme yolunu da kapatacak. Tasarıyla, özelleştirilen termik santralleri 2020 yılına kadar çevre denetimlerinden de muaf tutulacak.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler dün tamamlandı. Bugün, tasarının maddeleri görüşülecek.

Dün gece yapılan görüşmelerde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile muhalif milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Milletvekillerinden gelen soruları yanıtlayan Albayrak, tasarı için " Bunu, teknik olarak basit bir şekilde anlatayım. Dinlerseniz algılayacaksınız, eğer anlamayan varsa bir daha anlatayım" dedi.

MHP'li milletvekilleri Bakan Albayrak'a üslup eleştirisi yaptı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, "Sayın Bakana şunu hatırlatmak isteriz ki, burası babasının çiftliği ya da kayınpederinin kaçak sarayı değildir. Onu burada böyle konuşturmazlar" ifadelerini kullandı.

Özel, kanunun yargı karalarına rağmen kayıp kaçaktan şirketlerin uğradığı zararları devlete yüklediğini söyledi, yurttaşları kanuna karşı direnmeye çağırdı.

CHP, tasarının Meclis'ten geçmesi durumunda, iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıklamıştı.

Meclis Adalet Komisyonu da bugün mesaide olacak. Saat 9.30'da çalışmaya başlayan komisyon, Bilirkişilik Kanunu Tasarısı'nı ele alıyor.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nda da İller Bankası Genel Müdürlüğünün 2013-2014 yılı hesapları üzerinde görüşmeler yapılacak.

ulusalkanal.com.tr