Sağlık Bakanlığı ölüme bile neden olan bitkisel ürünlere yasak getirdi

Sağlık Bakanlığı, aktarda satılan 38 bitkisel ürünün satışını yasakladı. Bu ürünler bilinçsiz kullanımda şifa vermek yerine damar tıkanıklığına, zehirlenmeye, hatta ölüme bile neden olabiliyor.

Sağlık Bakanlığı ölüme bile neden olan bitkisel ürünlere yasak getirdi

Şifa arayan vatandaşın hastane ve eczaneden sonra sık sık tercih ettiği aktarda satılan ürünlere yasak getirildi.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, aktarlarda satılan 38 ürünü “tehlikeli” olduğu için yasakladı.

Yasaklanan 38 ürün arasında iltihaplı bölgeleri iyileştirdiği iddia edilen adasoğanı, ağrı kesici özelliği olduğu belirtilen güzelavratotu ve romatizma ağrılarını durdurduğu öne sürülen hintyağı gibi ürünler yer aldı. Bu ürünlerin bilinçsiz kullanımının damar tıkanmasına, zehirlenmeye ve hatta ölüme yol açtığı vurgulandı.

Bakanlık, daha önce genelge yayımlayarak aktar vitrinlerine, ürünlerin kullanılışına ilişkin etiket, ilan ve benzeri yazılar asılmasını yasaklamıştı. “Adasoğanı diz ağrısına, güzelavratotu baş ağrısına, nane gribe, adaçayı nezleye iyi gelir” gibi ifadelerin kullanılmasına da yasak getirilmişti. Böylece aktarlarda bitkisel karışım yapılmasının da önüne geçilmişti.

ulusalkanal.com.tr