Öncü Kadın Gerici Eğitime Karşı Bayrak Açtı

AKP Hükümeti'nin kılık kıyafet yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle türbanı ilköğretime kadar sokmasına tepkiler dinmiyor. İşçi Partisi(İP) Öncü Kadın gerici eğitime karşı bayrak açtı, tüm anaları örgütlü mücadeleye çağırdı.

Öncü Kadın Gerici Eğitime Karşı Bayrak Açtı

AKP Hükümeti'nin kılık kıyafet yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle türbanı ilköğretime kadar sokmasına tepkiler dinmiyor. İşçi Partisi(İP) Öncü Kadın gerici eğitime karşı bayrak açtı, tüm anaları örgütlü mücadeleye çağırdı.

AKP, Cumhuriyet Devrimlerini Aşama Aşama Tasfiye Ediyor

Türbanın ilköğretime kadar sokulmasını İP Öncü Kadın üyeleri Kışlahan'da yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamayı yapan Antalya Öncü Kadın Temsilcisi Aysel Çelebi, Cumhuriyet Devrimlerinin temel kazanımı olan çağdaş, laik, demokratik eğitim sistemini AKP iktidarının aşama aşama tasfiye ettiğini belirtti, hükümetin ortaçağ karanlığının temsilcisi olduğunu bu uygulamayla bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Mustafa Kemal'in Devrimci Cumhuriyeti Tek Çıkış Yoludur

Bir yanda uyuşturucu batağına itilen, diğer yanda gerici, bilim dışı telkinlerin cahiliye dönemine doğru sürüklediği çocukları, bu iki girdabın içinden çekip çıkaracak olan tek yolun Mustafa Kemal’in Devrimci Cumhuriyeti olduğunu vurgulayan Çelebi, Türkiye'nin tüm analarına örgütlü mücadele çağrısı yaptı. Çelebi şunları söyledi; "4+4+4 eğitim sistemiyle tüm okulları imam hatibe çeviren, şimdi de bu kıyafet yönetmeliğiyle medreseye dönüştürecek olan iktidara karşı Türkiye'nin tüm analarını örgütlü mücadeleye çağırıyoruz. Ortaçağın köleci kültürünü küçük yaşta çocuklara dayatmaktan kaçınmayan, onları dahi cinsel meta olarak algılayan sapkın zihniyete karşı Cumhuriyet’in kadınları olarak baş kaldırıyoruz."

Analar, Çocukların Uyuşturucu ve Gericiliğe Mahkum Edilmesine Seyirci Kalmayacak

Türkiye'nin tüm değerlerini yozlaştıran gericiliklere karşı mücadele etmekten geri durmayacaklarını söyleyen Çelebi, şunları kaydetti; "Karanlık iktidarınızı yıkacağız. Cumhuriyet Devrimlerinin ortaçağ saltanatınızın tepesine ineceği günler yakındır. Buradan söz veriyoruz.Biz Öncü Kadınların mücadelesi tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye kurulana kadar devam edecektir. Bilimsel çağdaş ve laik eğitim sistemimizi kuracağız. Gerici ve bölücü uygulamaların çocuklarımızı uyuşturucuya, gericiliğe ve köleliğe mahkum etmesine seyirci kalmayacağız."

TLB ve CKD'nin desteklediği eylemde İP Öncü Kadın Üyeleri "Karanlığa Geçit Yok, Aydınlık Türkiye", "Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Laik Bilimsel Demokratik Eğitim", "Cumhuriyet Devrimi Kazanacak" sloganlarını attılar.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Devrim Aşkın Karasoy / ANTALYA