CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: ByLock listelerinin açıklanması lazım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkması için ByLock listelerinin kamuoyuna açıklanmasını istedi. Kılıçdaroğlu "Almanya Hayır oyu vereceğim diyorsa, Barzani de evet versin" diyen Bahçeli'ye de seslendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: ByLock listelerinin açıklanması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün siyasi ayağı ve Bahçeli'nin evet kampanyası yürüten Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'den yana tavır alması ile ilgili açıklamalar yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu FETÖ'cü siyasilerin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, "FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkması için ByLock listelerinin açıklanması lazım. Cumhurbaşkanı yaverinden üniversite rektörüne kadar bu atamaları kim yaptı? Kaç milletvekili var ByLock kullanan? Bu listeler iktidarın elinde ve açıklaması lazım. Atama kararlarında kimin imzası varsa, o işin siyasi ayağı… Acaba Gülen hâlâ bunlar üzerinde etkili mi? Terör örgütü üyelerini gizlemek de suçtur" dedi

"Cumhuriyet sokakta kurulmadı, yurtseverlik zamanı geldi" diyen Kılıçdaroğlu "Almanya Hayır oyu vereceğim diyorsa, Barzani de evet versin" diyen Bahçeli'ye de seslendi.

Kılıçdaroğlu, "Gerçekten enteresan. Bahçeli’nin bu konuda konuşmasını, düşüncelerini aktarmasını çok arzu ederim. Kandil ‘evet’ mi ‘hayır’ mı diyor? İktidar bilir, bizim istihbarat örgütümüz yok. Kandil’le görüşen onlar. Kandil’e eleman, devlet memurlarını gönderen onlar. Oslo’da, Dolmabahçe’de oturanlar onlar" dedi

ulusalkanal.com.tr

bylock CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu