Türksüz anayasa çalışmaları

HDP'nin de üye vermesi ile Türk milleti kavramının anayasada olmayacağı yeni anayasa için uzlaşma komisyonu heyeti tamamlandı. HDP, Garo Paylan, Meral Danış Beştaş ve Mithat Sancar’ı komisyonda görevlendirdi. Böylelikle komisyon için tüm siyasi partilerin üyeleri belirlenmiş oldu.

Türksüz anayasa çalışmaları

Anayasa çalışmalarını yürütecek Uzlaşma Komisyonuna HDP de üyelerini belirledi.

HDP’yi komisyonda İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar temsil edecek.

Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, 2011-2013 yılları arasında çalışan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda da partisi adına danışman olarak görev yapmıştı.

Komisyonda AKP’yi eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AKP Genel sekreteri Abdülhamit Gül temsil edecek.

CHP’li üyeler Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Kemal Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan olarak belirlenmişti.

MHP’yi temsil edecek üyeler ise Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’den oluşuyor.

Anayasa Uzlaşma Komisyonunda 4 siyasi partiden 3’er temsilci bulunuyor. Komisyonun bu hafta çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanması beklenen Komisyon’da ilk mesaide komisyonun çalışma usulleri ve iç tüzüğü tartışılacak.

ulusalkanal.com.tr