Libya ordusu ilerliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Libya Ordusu'nun başarılı harekatları ile Rayana’daki petrol boru hattının vanaları tekrar açıldı. Türk Donanması Doğu Akdeniz'de ilerlerken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libyalı mevkidaşı ile görüştü. Libya ordusundan Terhune'deki sivillerden "çatışma bölgelerinden uzak durmalarını" istedi.

Libya ordusu ilerliyor

Libya Ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteği ile hızla ilerliyor. Çatışmalar artık Hafter'in Trablus'a yönelik saldırılarında harekat merkezi olarak kullandıkları Terhune'de iyice şiddetlendi.

Libya Ordusu, Terhune'deki sivillere çatışma bölgelerinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Hafter'e askeri darbelerden sobra bir de ekonomik darbe indirildi. Başarılı operasyonların sonucunda ilk hedeflerden biri de ülkedeki en büyük petral sahalarını Hafter'den geri almaktı. İşte bu kapsamda batı bölgesindeki en kritik petrol yataklarından biri olan El Sharara'daki Rayana'da petrol boru hattının vanaları açıldı.

Libya’nın Urban Belediyesi Meclisi’nden 'Libya hükümetine destek' açıklaması geldi.

Son gelişmeler kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Dışişleri Bakanı Muhammed et-Tahir Seyyale ile telefonda görüştü. Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kahlavi, hükümetin hedefinin tüm ülkede kontrolü sağlamak olduğunu belirtti.

Libya Başkanlık Konseyi Üyesi Ammari, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in sonunun geldiğini ve yakında cezasını çekeceğini söyledi.

Başarılı operasyonlar sonucu güç dengelerinin Ulusal Mutabakat hükümetin lehinde değişmesi stratejileri değiştirdi. Tunus Meclisinde 19 sandalyeye sahip Onur Koalisyonu milletvekillerinden Muhammed el-Affas, Libya hükümetini, Hafter'e karşı kazandığı zaferlerden dolayı tebrik etti.

Birleşmiş Milletler'den açıklama yapıldı. Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, "BM'nin mesajı çok açık; bombardımanı durdurun, çatışmaları durdurun. Ne askeri çözüm ne bombalar ne de insansız hava araçları Libya'ya barış getirecek." dedi.

ulusal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri libya Libya Ordusu