Kritik zirve ertelendi

Yunanistan gündemi ile toplanan Avro Bölgesi Maliye Bakanları 8 saat süren toplantıda bir karara varamadı. Bakanlar uzlaşıya varamadıkları için Avrupa Birliği zirvesi de ertelendi.

Kritik zirve ertelendi

Yunanistan hükümeti; Referandum sonrasında, ekonomisini düzelteceğine inandığı 3 yıllık kurtarma paketi için kreditörlerden 53,5 milyar Avro talep etti. Avro Bölgesi Maliye Bakanları Yunanistan'ın bu isteğini görüşmek için toplandı.

Sekiz saat süren toplantı sonucunda, bakanlar kurtarma paketi hakkında bir karara varamadı. Toplantı çıkışında, Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem: "Kredibilite ve güven meselelerini tartıştık. Hala çok zor fakat çalışmalar hala ilerliyor" yorumunda bulundu.

Yunan Ekonomi Bakanı Stathakis, "bugün kreditörlerle anlaşma olursa bankalar gelecek hafta açılır" dedi. Yunan bakan, banka kontrolünün iki ay daha sürebileceği uyarısında bulundu.

Avro Bölgesi Maliye Bakanları bugün bir kez daha toplanacak. Ancak dünkü toplantıdan somut bir uzlaşı çıkmadığı için bugün saat 19’da yapılması beklenen Avrupa Birliği Zirvesi ertelendi.

Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalıp kalmamasıyla ilgili Almanya'nın tutumu belirleyici olacak.

Ek mali yardımda bulunmak istemeyen Alman Şansölyesi Angela Merkel, Yunanistan'ın Avro bölgesinden beş yıllığına çıkartılmasını istedi. Bu teklif birlik içinde "Yunanistan'un Avro'dan çıkması Avrupa Birliği için felaket olur" yorumlarına neden oldu.

ulusalkanal.com.tr