Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunanistan'ı hedef alan teröristler...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, "Biz Yunanistan ile ilişkilerimizde iş birliği ve diyaloğu temel yapı taşı olarak görüyoruz." dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile birlikte Yunanistan'ın yenilenen İzmir Başkonsolosluğu binasının açılışına katıldı. Yunan Bakan, 15 Temmuz’da Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti. Çavuşloğlu yanıt verdi, “Yunanistan’ı hedef alan darbeciler Türkiye’de barınamaz” dedi. İşte tam bu esnada F-16 savaş uçaklarından oluşan “Solo Türk” İzmir Körfezi’nde peş peşe alçak uçuş yaptı. Yunan bakanın tedirginliği yüzüne ve hareketlerine yansıdı

Yunanistan’ın yenilenen İzmir Başkonsolosluğu Yunan ve Türk Dışişleri bakanlarının katılımı ile açıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan Bakan Nikos Kocias kurdela kesiminin ardından kameralar karşısına geçti.

Yunan Bakan, 15 Temmuz’da Türkiye’nin yanında yer aldıklarını söyledi.

Yunanistan ile fırtınalı günler yaşandığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyu 15 Temmuz darbe girişimine katılan ve Yunanistan’ın iade etmediği askerler konusuna getirdi.

Çavuşoğlu’nun ifadelerinin peşinden İzmir Körfezi’nde savaş uçakları peş peşe alçak uçuş yaptı. İki Bakanın bir arada olduğunu anlarda Yunan ordusunun denize döküldüğü 9 Eylül kutlamaları için Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı “Solo Türk”ün gösteri uçuş provaları başladı.

Solo Türk’ün sesi açıklamanın yaptığı salona ulaştı. Çavuşoğlu’na yanıt vermek için söz alan Yunan Dışişleri Bakanı’nın tedirginliği yüzüne yansıdı. Yunan bakanın konuşması F16 uçaklarının sesi nedeniyle kesintiye uğradı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, ülkesinin hukuku uyguladığını ve teröristleri barındırmadıklarını savundu.

Konuk Bakanın uçak sesleri nedeniyle havayı işaret etmesi üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gülümseyerek endişelenecek bir durum olmadığını söyledi. Açıklamaların ardından iki bakan çalışma yemeğinde temaslarını sürdürdü.

HABER: UFUK AKKAYA KAMERA: AKIN KARA

yunanistan açıklama Mevlüt Çavuşoğlu çavuşoğlu