Başbakan Yardımcısı Cumhuriyet Devrimi'ni hedef aldı

AKP, açılım paketiyle karşı devrim yaptığını resmen ilan etti. Cumhuriyet devriminin antidemokratik olduğunu söyleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Bakın o devrimler demokratik usüllere göre yapılmadı. Biz demokratik yapıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cumhuriyet Devrimi'ni hedef aldı

AKP Hükümeti karşı devrim programını paket paket uygulmaya koydu.

"Hem Allah'ın kanunlarında hem beşerin kanunlarında tedricilik diye bir şey var. Adım adım. İngilizce'de "step by step"tir bu iş. Eğer bunu yapmazsanız başarıya ulaşamazsınız"

Karşıdevrim itirafı AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi. Cumhuriyet devriminin demokratik olmadığını belirten Çelik, "Biz devrimi demokratik bir şekilde yapıyoruz" dedi.

"1923'te Cumhuriyet kuruldu, 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Bakın o devrimler ve reformlar demokratik usüllere göre yapılmadı bir kere. Aradaki farkı söylüyorum. Biz demokratik yapıyoruz."

Çelik'in hedefinde haftaya kaldırılacak olan Andımız da vardı.

"Her sabah, her sabah minicik çocukları soğukta, karda, kışta sıraya geçirip bunu yapmanın ne manası var?"

Türkiye'deki yabancı öğrencileri örnek gösteren Çelik, Andımız için "yalandır" dedi.

"Almanın çocuğu Türküm diye başladı mı, her çekilmi fiil bir hüküm cümlesidir, birinci cümle yalan. Arkasından diyor ki "Doğruyum"; birinci cümle yalan olduğu için ikincisi otomatikman yalan. Her sabah başkasının çocuklarına yalan söyletmek zorunda mısınız?"

Çelik, Andımızı yurttaşlar için de sakıncalı buldu, Andımızın gereksiz bir yemin olduğunu söyledi.

"28 Şubatçılar ilavelerde bulundular, 1997'de bir daha geldi. Şimdi bir Türk çocuğu her sabah "Yemen edereim ki, Allah'a kasap ederim ki ben Türküm demek zorunda mı? Demezse Türklüğüne bir zarar gelir mi? Her sabah aynanın karşısına hanginiz geçiyorsunuz, "Vallahi ben Müslümanım, ben doğruyum, üstelik çalışkan bir Müslümanım" demediğiniz zaman müslümanlığınıza bir zarar geliyor mu?"

ulusalkanal.com.tr