Müzakereler sonuçsuz kaldı

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında yapılan müzakereler sonuçsuz kaldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı önderliğindeki Türk tarafı, son ana kadar iyi niyetlerini sürdürdüklerini ama Rum tarafının beklenen adımları atmadığını açıkladı.

Müzakereler sonuçsuz kaldı

18 aydır devam eden Kıbrıs müzakereleri sonuçsuz kaldı. Liderlerin ısrarla vurguladıkları 2016 hedefi, Mont Pelerin kentine gömüldü.

Kıbrıs’ta nihai çözüme ulaşmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında yapılan müzakereler başarısız oldu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı liderliğindeki Türk tarafının, müzakerelerde son ana kadar sürdürdüğü iyi niyetinin karşılığını alamadığı vurgulandı.

Rum lider Nikos Anastasiadis başkanlığındaki Rum tarafının aşırı taleplerde bulunması ve uzlaşmaz tavırlarından dolayı müzakerelerin sonuçsuz kaldığı kaydedildi.

Anastasiadis, 7-11 Kasım tarihlerinde Mont Pelerin kasabasında gerçekleştirilen müzakerelerin son gününde “zaman ihtiyacı olduğunu söyleyerek masayı terk etmişti.

Müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması Ada basınında geniş yer buldu.

Rum tarafının en çok okunan gazetelerinden Politis, “Oyuna Türkiye ve Yunanistan girdi.” İfadelerini kullanarak liderlerin eve dönmek zorunda kaldığını belirtti.

Kıbrıs Türk tarafının ise çoklu konferansta ısrar etmesiyle sabahki görüşmelerin tamamlandığını iddia eden gazete, toprak meselesinin de görüşmeleri kilitlediğinin altını çizdi.

Bunun yanı sıra, sürecin başından beri çözüm için taraflara cesaret vermeye çalışan Birleşmiş Milletler de müzakerelerin başarısız olduğunu kabul etti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan BM yetkilileri, iki tarafın Kıbrıs’a dönmeyi ve ileride atılacak adımları değerlendirmeye karar verdiğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr