Gizli gizli taş ocağı yapılıyor

Menderes Kuyucak köyünde gizli saklı taş ocağı yapılacağı ortaya çıktı. İş makinelerinin köye girmesiyle zeytin ağaçları zarar gördü, içilen su bulanıklaştı. Doğa için mücadele başlatan köylülerin bir muhatabı bile yok. Çünkü çalışmalar gizli yürütülüyor, şirketin ismi de sır gibi saklanıyor.

Gizli gizli taş ocağı yapılıyor

Köylünün nefes alacağı alana taş ocağı yapılacak. Hem de gizli saklı.

Olayın adresi bu kez İzmir'in Menderes İlçesi'ne bağlı Kuyucak köyü. Köylünün ismini bile bilmediği taş ocağı firması iş makinalarını köye yolladı. Makinalar çalışmaya başladı. Çalışmalardan sonra zeytin ağaçları kurudu. Üzüm bağları tek tek yok oldu. Hayvanlar için otlanacak bir yer kalmadı. Bölgedeki çalışmalar nedeniyle deredeki su bile bulanık hale gelmiş durumda. Köylüler bunun üzerine Whatsapp hattından Ulusal Kanal'a ulaştı.

Köylerinde taş ocağı istemeyen vatandaşlar mücadele başlattı. Bölgede iş makineleri var ancak orada çalışan işçiler taşeron oldukları için şirketin ismini bilmediklerini söylüyor. Şirketin bilinmemesi köylünün dava açmasını da engelliyor.

Köylülerin başına 1995 yılında da benzer bir olay gelmiş. Ancak tepkiler nedeniyle çalışmalar sonlanmış.

Tonlarca ağırlıktaki tonajlı araçlar Menderes-Seferihisar yolunu kullanıyor. Askeri alan içerisinde bulunan yol da bu araçların geçmesi oldukça tehlikeli…

Kuyucak köylüleri tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlıyor. Yapılacak olan taş ocakları kaz dağlarından sonra oksijen oranı en yüksek bölgelerden biri olarak gösterilen Menderes Kuyucak köyünü tehdit ediyor.

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr