AKP listelerinde FETÖ rahatsızlığı

Milletvekili adayları listesinde geçmiş dönemde FETÖ ile ilişkisi aleni olan çok sayıda ismin yeniden aday gösterilmesinin yanında hala FETÖ adına çalıştığı iddia edilen isimlerin varlığı parti içinde rahatsızlığı artırdı

AKP listelerinde FETÖ rahatsızlığı

AKP’de milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından birçok AKP’li, "Bir sonraki seçimde Bylock kullandığı tespit edilen vekiller gönderilecek, FETÖ’ye yakın vekiller partiden aday gösterilmeyerek uzaklaştırılacak" sözlerinin gerçeği yansıtmadığı görüşünde.

Parti içinde en büyük rahatsızlık ise Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç’ın AKP’nin İstanbul 3. bölge 11.sıra adayı olması. Geçen ay Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Arınç arasında yapılan görüşmede "bunun pazarlığı mı yapıldı" sorusunu soran AKP’liler, Bülent Arınç’ın de bakan ya da başkan yardımcısı olma olasılığı üzerinde durdu.

‘MANİSALI LAWRANCE DENİYORDU NE OLDU’

"Daha önce Bülent Arınç için Manisalı Lawrance deniyordu, şimdi de oğlu aday yapıldı" sözleriyle hatırlatma yapan bir AKP’li vekil, "Arınç’ın oğlu CHP’den ya da başka bir partiden aday yapılsaydı o partinin ne FETÖ’cülüğü kalırdı ne de Lawrance’liği" açıklaması yaptı.

AKP’de daha önceki dönemlerde bakanlık yapmış isimlerin yeniden listelerde olması ya da hâlihazırdaki kabinede yer alıp da FETÖ ile iltisaklı olduğu iddia edilen isimlerin sıralamaya konması da rahatsızlığı artıran bir başka durum. Listede şaşırtıcı isimler gördüklerini belirten AKP’li yetkililer, "Bu listeyle FETÖ ile nasıl mücadele edeceğiz" sorusunu sordu.

GÜLEN’İ ZİYARET EDEN İSİMLER YİNE LİSTEDE

Terör örgütü lideri Fethullah Gülen’i ziyaret ettiği fotoğraflarla ortaya çıkan AKP’li bazı vekillerin de listede yer alması da parti içinde tartışılan bir başka konu. Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret eden Osman Ören, İsmail Tamer, Bayram Özçelik, İlknur İnceöz ve Vedat Demiröz’ün YSK’ya verilen aday listesinde yer almasının doğru olmadığını düşünen partililer, "Bu isimler FETÖ’cü olmasa bile, bu fotoğraf piyasada geziyor.

FETÖ’ye karşı mücadelede halk samimiyetimize inanmayabilir" yorumunu yaptı.

DARBE KOMİSYONUNDAKİ YEDİ İSİM YOK

Öte yandan 15 Temmuz Darbeleri Araştırma Komisyonu’nda bulunan 9 AKP’li ismin 7’sinin listede olmaması da dikkat çekti. FETÖ ile mücadele konusunda samimiyetlerine güvendikleri için komisyona isimleri aldıklarını belirten AKP yönetiminin neden bu 7 isim ile yola devam etmediği de soruldu. Komisyondan sadece Ravza Kavakçı Kan ile Mihrimah Belma Satır listede yerini aldı.

DAVUTOĞLU EKİBİNİN ÜSTÜ ÇİZİLDİ

AKP listelerine bakıldığında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın olduğu bilinen 20-25 kadar milletvekilinin de üstünün çizildiği görüldü. Buna göre, listede sadece Davutoğlu’na yakın olduğu bilinen Lütfi Elvan’ın koyulması ise dikkat çekti. Parti içindeki bir tartışma da Mehmet Ağar’ın oğlu Zülfü Tolga Ağar’ın Elazığ 3’üncü sıradan aday gösterilmesi oldu.

BARZANİ’YE YAKIN İSİMLERE NEŞTER

AKP’de Mesut Barzani’ye yakın olduğu belirtilen çok sayıda isim de listede yer almadı. Bunlar, Mehmet Metiner, Orhan Miroğlu, Galip Ensarioğlu, Abdurrahman Kurt ve Bayram Zilan olarak sıralandı. İbrahim Tatlıses’in de bu nedenle listeye alınmamış olabileceği ileri sürüldü.

Listelerin açıklanmasının ardından parti içinde "küskünlerin" oluştuğu, bunun da büyük sıkıntılar doğurabileceği konuşuluyor. Erdoğan’ın beklenen oyu alsa da AKP’nin 7 Haziran’dan bile daha kötü bir sonuçla seçimlerden çıkacağı belirtiliyor. Aydınlık

# fetö # AKP