Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir haftaya giriyor

Meclis, 16 Mart'ta gireceği referandum tatili öncesi yoğun bir mesai yapacak. Bu hafta Sanayi Komisyonu'nda, Türk Uzay Ajansı'nın kurulmasına ilişkin kanun tasarısı ele alınacak. Tasarıya göre, Türkiye'nin, uzay ve havacılık teknolojileri alanında temel politikaları belirlenecek, dışa bağımlılığı azaltılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir hafta giriyor.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre görüşmeler Çarşamba günü başlayacak.

Tasarıya göre Ajans, uzay ve havacılık alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların koordinesini sağlayacak. Düzenleme, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerini kapsayacak. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetlerin yürüttüğü faaliyetler bu düzenleme kapsamına girmeyecek.

Ajans, Türkiye'nin uzay ve havacılık teknolojileri alanında temel politika ile stratejilerini de belirleyecek.

Gözlem evleri kurma yetkisi verilen Ajans'la uzay ve havacılık için gerekli bilim ve teknolojilerde dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor. Kanun tasarısının Mart ayının ilk haftası yasalaşması bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu da 16 Mart'ta gireceği referandum tatili öncesi uluslararası anlaşmaların onaylanması için mesaide olacak. Genel Kurul'un gündeminde yaklaşık 260 anlaşma var.

ulusalkanal.com.tr

meclis uzay ajansı