Hrant Dink davasında sıcak gelişme!

Hrant Dink cinayeti sırasında olay yerindeki ikinci kişi Osman Hayal miydi? Hrant Dink davasına bakan mahkeme bu sorunun peşine düştü. Olay yeri görüntüleri ve Osman Hayal'in fotoğrafları inceleme için TÜBİTAK'a gönderildi. Mahkeme kovuşturmanın genişletilmesi taleplerini ise reddetti.

Hrant Dink davasında sıcak gelişme!

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili davada tetikçi Ogün Samast'ın olay sırasında yalnız olup olmadığı araştırılacak.

Mahkeme, Osman Hayal'in çeşitli açılardan çekilen fotoğraflarını yakın zamanda ortaya çıkan güvenlik kamerası kayıtlarıyla TÜBİTAK'a gönderildi. TÜBİTAK olay yerinde görülen şahısın Osman Hayal olup olmadığını tespit edecek.

İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Dink ailesi avukatları da sanık avulatları da kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti talepleri reddederek duruşmayı 28 Nisan'a erteledi.

Cinayette kamu görevlilerinin rolünün araştırıldığı soruşturmanın dava dosyasına eklenmesi de reddedilen talepler arasında yer aldı.

Dink ailesi avukatlarının "Danıştay, Dink, Zirve ve papaz cinayetlerinin TSK içerisindeki subaylar tarafından planlandığını öne süren" isimsiz ihbar mektupları dosyaya eklensin talebi ise dikkat çekti.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

hrant dink davası sıcak gelişme