Çanakkaleli kadınlar 18 Mart Zaferi'nin 102. Yıl dönümü için hediyelik eşya üretiyor

Çanakkaleli kadınlar 18 Mart zaferinin 102. Yıl dönümü için hediyelik eşya üretiyor. El emeği göz nuru örgü bebekler ve el işi hediyelikler yapan kadınlar, ürettikleri hediyeleri ziyaretçilere satmak için sabırsızlanıyor.

Çanakkaleli kadınlar el emeği, göz nuru örgü bebeklerini satmak için sabırsızlanıyor.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin102. Yıl dönümünde bölgeyi ziyaret edenlere “Çanakkale Hatırası” hediyelikler üreten kadınlar, 18 Mart'ı bekliyor.

"Günde 1-2 bebek anca örüyoruz. ÇanakkaleZaferi'nin yıl dönümü için hazırlıklarımız kıştan bu yana devam ediyor. Boş zamanlarımı bu bebekleri üreterek geçiriyorum. Yaklaşık 50 bebek ördüm. Ördüğüm bebekler özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Bunun yanında ülkemizin kültürüne de katkı sağlıyoruz."

İçi elyafla doldurularak hazırlanan, büyüklüğüne göre 10 ilâ 50 liradan satışa sunulan bebekler, tarihi yarımadaya gelen ziyaretçilerden ilgi görüyor.

"Bebeklere yoğun talep var, sürekli örüyorum. Bu, geçim kaynağım oldu. Bu yıl çok satılacağını düşünerek çok fazla bebek ördüm, halen de örmeye devam ediyorum. Yaklaşık 200 bebek ile çok sayıda hırka ve patik de ördüm…"

Bigalı köyünde yaşayan 65 yaşındaki Zehra Kocadallı, herkesi Çanakkale’ye davet ediyor.

ulusalkanal.com.tr

çanakkale