Bodo Bode işçilerinin talepleri kabul edildi

Sendikalaştıkları için işten atılan ve eyleme başlayan Bodo Bode işçilerinin talepleri kabul edildi. Geri adım atan işverenin işten çıkarttığı 81 emekçi 25 Şubat Salı günü iş başı yapacak. Fabrikada yetkiyi alan Türk Metal Sendikası da işveren ile toplu sözleşme görüşmelerine başlayacak.

Bodo Bode işçilerinin talepleri kabul edildi

Örgütlenmek isteyen emekçileri işten çıkartan işveren geri adım attı. Haftalardır süren mücadeleyi işçi kazandı.

Bursa’da Türk-Alman ortaklığıyla kurulan Bodo Bode Doğrusan Otomotiv fabrikasında işçiler örgütlemek için adım attı. İşçilerin örgütlenme adresi de Türk Metal Sendikası oldu. Türk Metal , işçilerin üye olmasıyla birlikte fabrikada yetkili sendika olmak için Çalışma Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlığın incelemesinin ardından sendika fabrikada yetkiyi aldı.

Ancak işveren yetki belgesine önce itiraz etti ardından 81 işçiyi işten çıkarttı. İşverenin bu adımı karşısında emekçiler ise 10 Şubat’ta fabrika önünde eylemlere başladı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da işçileri ziyaret ederek işçiye desteğini sundu.

İşten çıkartılan emekçiler için sendika ve işveren ile günlerdir süren görüşmelerin ardından işçilerin beklediği o açıklama geldi. Görüşmeler neticesinde işten çıkartılan 81 işçi işe geri alınacak. İşçilerin 25 Şubat Salı Günü iş başı yapacağı bildirildi. Ayrıca işveren sendikanın yetki belgesine itirazını geri çekerek toplu sözleşme müzakerelerine başlayacak.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

eylem sendika