Yenikapı'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Cumhurbaşkanı, Başbakan, CHP ve MHP liderleri ilk kez bir mitingde halkla buluştu. Milyonlarca vatandaşın katıldığı miting alanı Türk bayrağını kırmızı beyazına boyandı.

Yenikapı'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

İstanbul Yenikapı, Türkiyen'in en tarihi günlerinden birine ev sahipiliği yaptı. "Demokrasi ve Şehitleri Mitingi", Amerikancı darbe girişimine ve teröre karşı Türk milletinin dayanışmasına tanıklık etti.

Milyonlarca vatandaş miting alanını saatler öncesinden doldurdu. Yenikapı kırmızıya boyandı.

Miting için karadan, denizden ve havadan önlemler alındı. İstanbul'un hemen hemen her noktasından miting alanın ring seferleri konuldu. Deniz yoluyla 12 noktadan Bakırköy, Silivri, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Adalar iskelelerinden deniz araçları kaldırıldı.

Türk bayrağı dışında hiç bir parti bayrağı veya flamasına izin verilmedi. Sahnenin her iki yanına da Atatürk ve Erdoğan’ın dev posterleri yan yana asıldı. Ayrıca basın platformunun hemen üstüne 15 Temmuz darbe girişimi şehitlerinin isimlerinin ve "Vatan size minnettardır" notunun yazıldığı pankart yer aldı.

Mitinge Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, sanat, siyaset ve spor dünyasından da çok sayıda isim katıldı.

Saat 17.15’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mitingte liderler sırasıyla halkı selamladı.

Türk siyasi tarihinde bir ilk olarak tarihe geçen mitingte milyonlar el ele, tek yumruk oldu.

MİTİNGE NE KADAR KATILIM OLDU?

AA'nın geçtiği habere göre Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne yaklaşık 5 milyon kişinin katıldığı bildirildi.Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, polis helikopteriyle havadan yapılan metrekareye düşen kişi sayısı analiziyle, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılım ölçümü yapıldı. Yenikapı Miting Alanı, şehir merkezi ara sokaklar ve Kennedy Caddesi'nin Eminönü ve Zeytinburnu istikametlerinde yapılan ölçümlerde, katılımcı sayısının yaklaşık 5 milyon olduğu belirlendi.

ulusalkanal.com.tr