Kanal İstanbul güzergahı değerleniyor

Kanal İstanbul güzergahındaki araziler değerleniyor. Sözcü'nün haberine göre; Katar Emiri’nin annesinin Kanal İstanbul çevresinde aldığı tarlaya turizm izni verildi. Cumhuriyet'in haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın arazisine de imar izni çıktı. Bu bölgelere, alışveriş merkezi ve otel gibi yapılar inşa edilebilecek.

Kanal İstanbul güzergahı değerleniyor

Tartışmalı proje Kanal İstanbul güzargahındaki arazilere imar izni veriliyor. Bölge her geçen gün daha da değerleniyor.

İddiaya göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yedi etaptan oluşan büyük ve küçük ölçekli uygulama imar planı hazırlıyor. Projenin ilk üç etabından oluşan ve Arnavutköy ile Başakşehir ilçelerini kapsayan planlar, bakanlık tarafından 2 Temmuz’da itiraz süreci için askıya çıkarıldı. Yeni planlarla metrekarelerce alan imara açıldı.

Araziler yeni planlarda konut ve ticaret alanı görünüyor. Böylece çoğu arazinin değeri de artmış oldu. Yeni planların notlarına göre alanlara iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri gibi yapılar inşa edilebilecek.

Katar Emiri Al Sani’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’da satın aldığı 44 dönümlük tarla vasfındaki arazinin de turizm ve ticaret alanı olduğu ortaya çıktı. Haber Sözcü'de yer aldı.

Cumhuriyet'in haberine göre de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın arazisi konut ve ticaret alanı oldu. Habere göre, Bakan Albayrak, bölgede yaklaşık 13 dönümlük bir arazi satın aldı. İşte o arazi, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak "Yenişehir" planının içinde bulunuyor. Yapılan değişiklikle, tarla vasfında olan bölge, "konut alanı" sınırları içinde kaldı.

ulusal.com.tr

kanal istanbul berat albayrak Katar Emiri