Sur şehitleri uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan 2 mehmetçik ile 2 polis memuru bugün son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenlerinde terör örgütü PKK'ya tepki vardı. On binlerce vatandaş "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı.

Sur şehitleri uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKKlı teröristlerin düzenlediği saldırılarda şehit düşen 2'i asker, 2'si polis 4 vatan evladı, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

24 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya için memleketi Van'da tören düzenlendi. Törene 5 bin yurttaş katıldı. Şehit Kaya kılınan cenaze namazının ardından Alkanat Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz için memleketi Adana'da tören düzenlendi. Şehidin yakınlarının dik duruşu ve vatandaşların sloganları teröre meydan okudu. Şehit Sercan Yılmaz'ın cenaze namazı ardından Asri Mezarlıktaki Asker Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

27 Yaşındaki şehit Özel Harekat Polisi Ömer Faruk Sayıl için Kahramanmaraş'ta Şehit Sayıl Şeyhadil Mezarlığı şehitliğinde toprağa verildi.

Yine aynı saldırıda şehit olan 30 yaşındaki Mücahit Soydemir'e memleketi Osmaniye'de tören düzenlendi. Törene binlerce yurttaş Türk bayrakları ile katıldı. Nuri Çomu Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehit Soydemir son yolculuğuna uğurlandı.

Öte yandan Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin saldırılarında şehit olan 3 bordo bereli için yarın memleketlerinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır sur uğurlandı şehitleri