Bekir Bozdağ: Olayı paralel yapı körüklüyor herhangi bir endişemiz yok

Tutuklandığı ABD'de 4 Nisan'da hakim karşısına çıkarılacak olan Rıza Sarraf ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi. Olayın paralel yapı tarafından körüklendiğini belirten Bozdağ "Dört köşe olmuş durumdalar. Herhangi bir endişemiz yok" dedi.

Bekir Bozdağ: Olayı paralel yapı körüklüyor herhangi bir endişemiz yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis Adalet Komisyonu görüşmelerinde CHP'li Namık Havutça'nın "Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasıyla" ilgili sorusunu yanıtladı.

Sarraf'la ilgili olayın paralel yapı tarafından körüklendiğine dikkat çeken Bakan Bozdağ "Dört köşe olmuş durumdalar. Bu işin servisini yapıyorlar. Memleket, Hükümet, Türk milleti, Cumhurbaşkanı zarar görsün diye şimdiden bayramın arifesi ilan ettiler. Zarar görürse de herhalde bayramı kutlayacaklar." dedi.

"İsteyen ABD'ye gider Sarraf'la ilgili adli süreci takip eder" diyen Bozdağ "Türkiye'ye bir zarar çıkması için bazı çevreler özel bir gayret sarfediyor. Onları tanıyor ve biliyoruz. Onlar bu memleketin zarar görmesi için her şeyi yapacak tipler." ifadelerini kullandı.

"Sarraf'ın yargılanmasıyla ilgili özel bir takip ve herhangi bir endişelerinin olmadığını kaydeden Adalet Bakanı "Türkiye yaptığı bütün işleri, bugüne kadar Anayasa ve hukuka göre yapmıştır, İran'la ilişkiler dahil. Ne olacağını hep beraber göreceğiz." dedi.

ulusalkanal.com.tr