Pandemi hastanesi nedir? Pandemi hastaneleri listesi açıklandı mı? Koronavirüs şüphesi olanlar bu hastanelere mi başvurabilecek?

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı artarken tüm vatandaşlar hastalığa yakalanmaları durumunda en iyi sağlık hizmetini nereden alabileceklerini araştırmaya başladı. Sağlık Bakanlığı'nın pandemi hastanesi olarak açıkladığı bir hastane var mı? Pandemi hastanesi nedir?

Pandemi hastanesi nedir? Pandemi hastaneleri listesi açıklandı mı? Koronavirüs şüphesi olanlar bu hastanelere mi başvurabilecek?

Tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüsüyle önlem amaçlı pandemi hastaneleri kurulmaya başlandı. Birçok hastane pandem hastanesi sınıfına girerken vatandaşlar pandemi hastanesinin ne olduğunu araştırmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı, pandemi hastanesi olarak, bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu 3. seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan tüm hastaneleri, tanımladı.

Pandemi hastanesi olarak özel bir liste yayınlanmazken, Sağlık Bakanlığı, "Sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların, COVID-19 tanısı kesinleşinceye kadar Sağlık Bakanlığı hastaneleri, Devlet ve Vakıf Üniversitesi hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarınca kabul ve tedavi süreçlerinin yapılması zorunludur" açıklamasında bulundu.

ulusal.com.tr

koronavirüs sağlık bakanlığı pandemi hastanesi