Türkiye 23 Nisan saat 21.00'de tek yürek olacak

Türkiye 23 Nisan'da saat 21'de tek yürek olacak. Vatandaşlar evlerinde balkon ve camlardan hep bir ağızdan İstiklal Marşını okuyacak. Kutlamalara yönelik hazırlıklar sürerken saat 21'de İstiklal Marşının okunması için çağrılar gelmeye de devam ediyor.

Türkiye 23 Nisan saat 21.00'de tek yürek olacak

Koronavirüs önlemleri nedeniyle 23 Nisan kutlamaları bu yıl evlerde yapılacak. Saatler 21.00'i gösterdiğinde tüm Türkiye tek yürek olacak. Kutlamalar için hazırlıklar sürüyor. Saat 21'de Meclisin öncülüğünü yaptığı İstiklal Marşı etkinliğine katılımın sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Tüm illerdeki okulların hoparlörlerinden İstiklâl Marşı yayınlanacak.

Milli Meclis'in kuruluşunun 100. yılında yapılacak etkinlikler için çağrılar da devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 83 milyonu hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.

CHP'li 11 belediye de ortak açıklama yaptı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Aydın, Antalya, Muğla, Mersin, Tekirdağ ve Hatay Büyükşehir Belediyeleri saat 21 için çağrıda bulundu.

CHP'Lİ 11 BELEDİYEDEN ORTAK AÇIKLAMA

"TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop tarafından başlatılan kampanya ile 23 Nisan akşamı saat 21.00’de evlerimizden ve balkonlarımızdan hep birlikte İstiklal Marşımızı okuma çağrısında bulunuyoruz. 11 büyükşehir belediyesi 100. yılında 23 Nisan’ın evlerde en coşkulu şekilde kutlanması için çalışacağız. Aynı zamanda 23 Nisan’ı 24 Nisan sabahına bağlayan gece mübarek Ramazan ayının da başlangıcıdır. Aydınlanma ve yardımlaşma ayı olan ramazanda ihtiyaç sahiplerine ulaşmada belediyelerimizin en etkin ve doğru adreslerden biri olduğunu hatırlatırız."

ADD Genel merkezi ise İstiklal Marşının saat 14'te okunması için açıklamada bulundu. Ancak Atatükçü Düşünce Derneği'nin birçok şubesi birlikten yana cephe aldı.

Bursa, Trabzon, Eskişehir, Samandağ, Zonguldak ve bazı İstanbul şubeleri, ADD Genel Merkezi'nin saat 14 çağrısına tepki gösterdi.

Avrupa'daki gurbetçiler de Türkiye saatiyle 21'de birlik mesajı vererek istiklal Marşı okuyacak...

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan "23 Nisan’a iki gün kaldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilan edildiği, Türk Devrimi’nin 100. Yıldönümünde bütün yurtta olduğu gibi dünyanın her yerinde İstiklal Marşımızı söylüyoruz. Biz Avrupa’da yaşayanlar da saat 20.00 de tele konferans yoluyla kutlamaya katılıyoruz. Yaşasın Devrimimizin 100. Yılı! Ya İstiklal, ya ölüm!" ifadelerini kullandı.

Gurbetçiler, Avrupa saatiyle 19.30'da internet üzerinden bir araya gelecek.

ulusal.com.tr

# 23 Nisan