Ali Tatar’ın ismi ölümsüzleşiyor

Kumpas şehidi Deniz Yarbay Ali Tatar’ın adı ölümsüzleşiyor. Tatar’ın anısına Sivas’ın Gürün ilçesinin Yuva ve Külahlı köylerine 2 bine yakın fidan dikildi. Yarbay Tatar’ın yeğeni Deniz Ali Tatar, amcası için başlatılan “On İki Fidandan Ulu Bir Ormana” projesine destek istedi.

Fethullahçı Terör Örgütü kurduğu kumpasta şehit olan Deniz Yarbay Ali Tatar ölümsüzleşiyor. Tatar adına yapılan orman projesi büyüyor.

Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı ve Yuva-Külahlı Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘On İki Fidandan Ulu Bir Ormana’ projesinin 2. aşama uygulama çalışmaları devam ediyor.

Proje kapsamında Sivas’ın Gürün ilçesinin Yuva ve Külahlı köylerine, Kumpas şehidi Deniz Yarbay Ali Tatar anısına 2 bine yakın fidan dikildi.

Geçen hafta yapılan fidan dikimine Tatar’ın ailesinin yanı sıra, Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Veliyettin Hürrem Ulusoy da katıldı.

Ali Tatar’ın adı her yıl yapılan Edebiyat Ödülleri’nin yanısıra bu fidanlarla da yaşatılmaya çalışılacak.

Ali Tatar’ın yeğeni Deniz Ali Tatar, projeyi Ulusal Kanal’a anlattı.

Deniz Ali Tatar, yurttaşlardan projeye destek verilmesi çağrısında bulundu.

Yeğen Tatar, Ali Tatar’ı intihara sürükleyenlerin tutuklanmasıyla ilgili de konuştu.

Yarbay Ali Tatar, Amirallere Suikast davasında 10 gün tutuklu kalıp serbest bırakılmış, ardından hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmıştı. Kararı onuruna yediremeyen Yarbay Tatar, başına tek el ateş ederek intihar etmişti.

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr