CHP, AYM’ye başvurdu

CHP, Olağanüstü Hal ilanının ardından çıkartılan kararnamelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu. Başvuruyu, Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki heyet yaptı. Türk Ordusunun yapısını felç eden 2'inci kararname için başvuru yaptıklarını söyleyen Gök, diğer kararnameleri de götüreceklerini açıkladı

CHP, AYM’ye başvurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Yüksek Askeri Şura'nın yapısını değiştiren, askeri okulları kapatan, GATA’nın Sağlık Bakanlığı’na devredilmesini sağlayan kararname... CHP, Olağanüstü Hal ilanın ardından çıkartılan kararnamenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Başvuruyu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki heyet yaptı. Başvuru sonrası açıklama yapan Gök, başvuruyu Türk Ordusunun emir komuta zincirine darbe vuran 2'inci kararname için yaptıklarını söyledi.

Bugüne kadar 8 kararnamenin çıkartıldığını hatırlatan Gök, "Bu kararnamelerden ilkinin görüşmeleri Meclis'te yapılacağı için, kanunlaştıktan sonra onu da AYM'ye taşıyacağız" dedi.

Grup başkanvekili, "Haftaya salı günü ve sonraki günlerde de, diğer kararnameleri AYM'ye götürme çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. CHP'nin PKK'ya destek veren HDP'li belediyelere kayyum atanmasını sağlayan kararnamenin de iptali için başvuru yapacak olması dikkat çekiyor.

1991 yılından Anayasa Mahkemesi'nin kararnamelerin OHAL'in amacı, süresi ve kapsamı açısından aşamayacağına ilişkin kararı olduğunu hatırlatan Gök, başvuruyu bu temelde yaptıklarını söyledi. Gök, AKP'nin çıkarttığı kararnamelerle yapısal değişiklikler yaptığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr