Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Dışişleri Bakanları Antalya’da bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla Antalya’da bir araya geldi. Üçlü zirvede, enerji alanındaki işbirliği ve Ortadoğu’daki gelişmeler ele alındı. Azerbaycan’la olan görüşmede Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi de konuşuldu.

Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Dışişleri Bakanları Antalya’da bir araya geldi

Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Dışişleri Bakanları Antalya’da bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ilk olarak Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile görüştü.

Görüşmede Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu’daki gelişmeler ele alındı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'deki kriz nedeniyle yaşadığı sığınmacı yükü hakkında Memmedyarov'a bilgi verdi.

İki Bakan ayrıca Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde gelinen noktayı değerlendirdi. Enerji alanında da Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne ilişkin gelişmeleri masaya yatırıldı.

Çavuşoğlu Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile görüşmesinde ise Türkmenistan'ın tarafsızlığının 20. yıl dönümü nedeniyle mevkidaşına tebriklerini iletti. İki Bakan’ın ayrıca ekonomik ve ticari işbirliği alanlarında görüşme yaptığı öğrenildi. Türkmenistan Birleşmiş Milletlerin onayı ile daimi tarafsız ülke statüsünde bulunuyor. Daimi tarafsız ülke savaş başlatamıyor ve diğer devletler arasında patlak vermiş bir savaşta yer alamıyor.

ulusalkanal.com.tr

türkiye