Ankara’da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs 1919’da Samsun'a atılan kurtuluşa ilk adımın 102’nci yılında kutlama mesajları geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramını kutladı. Anıtkabir'de resmi tören düzenlendi. Bayram, Ankara’da coşkuyla kutlandı.

Ankara’da 19 Mayıs coşkusu

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Tansev Kara

Takvimler 19 Mayıs 1919’u gösterdiğinde Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıktı. Kurtuluşa ilk adımın üstünden tam 102 yıl geçti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise sosyal medya hesabından 19 Mayıs'a ilişkin mesaj paylaştı:

- BMM, hem millet iradesinin tecelligahı hem de Milli Mücadele’nin yürütüldüğü karargâh olmuş ve Milli Mücadele kazanılarak tam bağımsız TürkiyeCumhuriyeti teşekkül etmiştir. Tarihi boyunca mazlum milletlere ilham kaynağı olan milletimizin büyük bir inançla verdiği mücadelenin en ağır sorumluluğunu da gençlerimiz yüklenmişlerdir.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de sosyal medyadan 19 Mayıs mesajı yayınladı:

- 19 Mayıs hatıra değildir. Üreticilerin Milli Hükümetini kurma yolunda bir devrim kararlılığıdır.

19 Mayıs’ın 102’nci yılı Ankara’da coşkuyla kutlandı. Anıtkabir’de resmi tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki gençler Aslanlı Yol’dan geçerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Kasapoğlu, Misak-ı Milli Kulesi’nde özel defteri imzaladı. Bakan Kasapoğlu törende sonrası konuştu:

- 102 yıl önce Cumhuriyetimizin kuruluşuna kapı açan istiklâl ruhunu onurla taşıyoruz. Bu ruh, Türkiye’nin insanlığa kattığı ve katacağı evrensel değerlerde bize yol gösteriyor. Cumhuriyeti emanet ettiğiniz gençlerimiz, bu sorumluluğun farkında ve ülkemizi spor, bilim ve sanat alanlarında yükseltmek gayretiyle ter dökmektedir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise 19 Mayıs’a özel olarak gençlerle bir araya geldi. Oktay ve Selçuk 81 ilden liselilerle çevrimiçi etkinlikte buluştu.

Siyasetçilerin de durağı Anıtkabir oldu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu farklı saatlerde Anıtkabir’i ziyaret etti.

Resmi törenin ardından Anıtkabir ziyaretçilere açıldı. Vatandaşlar Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Geçen yıl salgın nedeniyle ziyaretçi kabul edilmeyen Anıtkabir’de Kovid-19 önlemleri alındı.

ankara türkiye atatürk vatan partisi tbmm meclis cumhuriyet tgb sabancı