Ankara'daki orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor

Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki ormanlık alanda, 3 gün içinde ikinci yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi, bölgeye yakın iki köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangının tamamen çevrelendiğini açıkladı.

Ankara'daki orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor

Önceki gün Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yaşanan ve kontrol altına alınan orman yangının ardından bölgeye yakın bir noktada alevler yeniden yükseldi.

Yüzlerce itfaiye ekibinin alevlere müdahalesi sürüyor. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. 2 uçak, 6 helikopter, 127 arazöz, 8 dozer ve 650 personel ile yangın kontrol alınmaya çalışılıyor.

Risk altında bulunan Nallıgölcük ve Beyalan mahalleleri tedbir amaçlı boşaltıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yangın Yönetim Merkezi'nde çalışmaları takip etti. Pakdemirli, yerleşim yerlerine yakın bölgede yangının tamamen çevrelendiğini açıkladı.

"NE İTFAİYE ÇIKABİLİYOR NE HORTUM ULAŞIYOR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Nallıhan ilçesindeki orman yangını bölgesinde incelemeler yaptı.

Beyalan Mahallesi Bürmece mevkisinde Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının koordinasyon merkezini ziyaret eden ve bölgede incelemelerde bulunan Yavaş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "40'ın üzerinde tanker ve iş makinelerimizle çalışıyoruz ama coğrafya biraz rahat çalışmamıza uygun değil. Biraz havadan takviye gerekiyor. Göllerden gelecek su lazım. Çünkü ne itfaiye çıkabiliyor ne hortum ulaşıyor. Bakalım üç gündür devam ediyor, inşallah bugün bitiririz." diye konuştu.

Yavaş, açıklamasının ardından Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyon merkezini de ziyaret ederek, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile bilgi alışverişinde bulundu.

ankara orman yangını