Mustafa Akıncı: Henüz her şey bitmedi, süreç devam ediyor

Sonuç alınamayan Mont Pelerin zirvesinin ardından konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Henüz her şey bitmedi” dedi. Müzakerelerle ilgili Türkiye’den de bir açıklama geldi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş “Türkiye olarak nereye kadar hangi tavizleri vereceğimizi biliyoruz.” dedi.

Mustafa Akıncı: Henüz her şey bitmedi, süreç devam ediyor

Kıbrıs’ın kaderinin görüşüldüğü beş günlük Mont Pelerin zirvesi sona erdi. Taraflar Ada’ya elleri boş döndü.

Gece geç saatlerde Lefkoşe’ya dönen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ercan Havalimanında açıklamalar yaptı.

Müzakere sürecinin sona ermediğini belirten Akıncı “Henüz her şey bitmedi” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin genel anlamda verimli geçtiğini kaydeden Akıncı, tıkanıklığın toprak meselesinde yaşandığını vurguladı.

Mustafa Akıncı, 20 Kasım'da Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile İsviçre’nin Cenevre kentinde tekrar bir araya gelecek.

Görüşmede toprak meselesinde uzlaşmaya varılması ve beşli konferans için tarih belirlenmesi hedefleniyor.

Anastasiadis ise bu hafta, Güney Lefkoşe’de bir dizi görüşme yaparak, Rum hükümeti yetkilileri ile müzakere sürecini değerlendirecek.

Bu arada müzakere süreciyle ilgili Ankara’dan da bir açıklama geldi. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kıbrıs konusunda Türkiye olarak nereye kadar hangi tavizleri vereceklerini bildiklerini kaydetti.

Kıbrıs’ın Türkiye’nin güvenlik alanı olduğunu belirten Kurtulmuş “ Rum tarafının saldırgan, her şeyi kendisinin belirleme tarzını, tavrını kabul etmeyeceğimizi de ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr