CHP'li Özgür Karabat ve Özgür Özel, Maltepe tutanağını paylaştı! Bahçeli'den İstanbul açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul'un Maltepe ilçesindeki oy sayımı ile ilgili, "AKP kendi istediği sayımı engelliyor. AKP ve onun küçük ortağı Maltepe oylarının sayılmasını engellemeye çalışıyor. Dün çıkan olaylar seçim kurulu başkanlarınca tutanak altına alındı" ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de tutanağı paylaşarak, 'CHP'liler #Maltepe'de kavga çıkardı' diyen siyasiler ve gazeteler, bu yalanlarından dolayı derhal özür dilemelidir. Hakimlerin imzalı tutanağı: 'AKP ve MHP ilçe başkanları çalışma ortamını engellediler, kargaşa ve kavga ortamı yarattılar.'" ifadelerini kullandı. Maltepe'de tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılması işlemleri devam ediyor. Maltepe'de dün akşam saatlerinde sayımın yapıldığı Türkan Saylan Kültür Merkez'inde çıkan tartışma nedeniyle durdurulan oy sayımına yeniden başlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul'da sular durulmamıştır. CHP'nin adayı mazbataya hak kazanmış gibi görünse de seçimlere şaibe karıştığı ortadadır. Hayali seçmen yazımı sandık görevlileri hakkındaki kuşkular, oy kaydırmalar, FETÖ iddiaları İstanbul'da seçimi gölgelemiştir" dedi

CHP'li Özgür Karabat ve Özgür Özel, Maltepe tutanağını paylaştı! Bahçeli'den İstanbul açıklaması

CHPİstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul Maltepe'deki oy sayımıyla ilgili bilgi paylaşımı yaptı.

Karabat, "AKP kendi istediği sayımı engelliyor" dedi.

CHP'li Karabat, şunları ifade etti:

"AKP ve onun küçük ortağı Maltepe oylarının sayılmasını engellemeye çalışıyor.

Dün çıkan olaylar seçim kurulu başkanlarınca tutanak altına alındı."

ÖZGÜR ÖZEL DE PAYLAŞTI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de tutanağı paylaştı.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

"'CHP'liler #Maltepe'de kavga çıkardı' diyen siyasiler ve gazeteler, bu yalanlarından dolayı derhal özür dilemelidir.

Hakimlerin imzalı tutanağı: 'AKP ve MHP ilçe başkanları çalışma ortamını engellediler, kargaşa ve kavga ortamı yarattılar.'"

OY SAYIM İŞLEMİ DEVAM EDİYOR

Maltepe'de tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılması işlemleri devam ediyor.

Maltepe'de dün akşam saatlerinde sayımın yapıldığı Türkan Saylan Kültür Merkez'inde çıkan tartışma nedeniyle durdurulan oy sayımına yeniden başlandı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin AKP'nin Maltepe'de yaptığı itiraz üzerine YSK, 1089 sandıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılmasına tekrar karar vermişti.

BAHÇELİ'DEN İSTANBUL AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul'da sular durulmamıştır. CHP'nin adayı mazbataya hak kazanmış gibi görünse de seçimlere şaibe karıştığı ortadadır. Hayali seçmen yazımı sandık görevlileri hakkındaki kuşkular, oy kaydırmalar, FETÖ iddiaları İstanbul'da seçimi gölgelemiştir. Seçimi kazanan kim olursa olsun saygı duyarız. Binali Yıldırım lehine 16 bin oy nasıl çalındı? Sandık yolsuzlukları sonucu gölgeledi. İstanbul'da seçimi tekrarlamak en mantıklı yol olacaktır. Seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilir. Çalınmış bir zafer kimseye fayda getirmez.​" dedi.

ulusal.com.tr

istanbul chp maltepe seçim sonuçları Özgür Özel özgür karabat