MEB'den tepki çeken değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı yeni hazırladığı müfredat taslağından büyük devlet adamı İsmet İnönü'yü çıkardı. Türk ve dünya tarihi dersinin öğretim programında "2. Dünya Savaşı" konusuyla ilgili değişiklikler yapıldı. Cumhuriyet devriminin öncülerinden olan İsmet İnönü'yü anlatan başlık kaldırıldı.

MEB'den tepki çeken değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlayıp öneriye açtığı müfredat taslağındaki çağdaş Türk ve dünya tarihi dersindeki ‘2. Dünya Savaşı’ konusuyla ilgili değişiklikler yapıldı.

Müfredatta, 2. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin izlediği dış politika ve savaş sırasında Türkiye’de meydana gelen siyasi, ekonomik gelişmeler bölümünden, ‘İsmet İnönü’ başlığı kaldırıldı.

Taslat müfredatta Atatürk ile ilgili de bir değişiklik yapıldı. Atatürk’ün hayatıyla ilgili konularda kısıtlamaya gidildi.

1’inci sınıfta Atatürk’ün sadece hayatı hakkında bilgi verilecek. Daha önce birinci sınıfta değinilen, ‘Atatürk’ün çocukluğunun araştırılması’ 2’nci sınıfta, ‘Atatürk’ün kişilik özelliklerinin araştırılması’ ise 3’üncü sınıfta anlatılacak.

Eski müfredattaysa, 1’inci sınıfta Atatürk ile ilgili konulara daha fazla yer veriliyor. Atatürk’ün vatan ve millet sevgisi, yurdumuzu düşmandan kurtarması, hayatı geniş bir şekilde anlatılıyor.

Dikkat çeken değişiklikten biride evrim konusunda. Lise son sınıf müfredatında yer alan ‘Hayatın başlangıcı ve evrim’ ünitesi çıkarıldı. Evrim ünitesinin yerine, ‘Canlılar ve çevre’ başlıklı bir ünite getirildi.

15 Temmuz darbe girişimi 6’ıncı sınıftan itibaren okutulmaya başlayacak.

ulusalkanal.com.tr

meb müfredat