Haftalık terör bilançosu açıklandı! 2'si üst düzey olmak üzere...

İçişleri Bakanlığı haftalık bilançoyu açıkladı. Operasyonlarda 2'si sözde üst düzey 45 terörist etkisiz hale getirildi. PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken Fethullahçı Terör Örgütü'nün yapılanması da temizleniyor. FETÖ soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 20'si gözaltına alındı.

PKK ve Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar sürüyor. İç güvenlik operasyonları kapsamında son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi. FETÖ yapılanmaları da temizleniyor.

Açıklama İçişleri Bakanlığından yapıldı. Buna göre; terör örgütleriyle mücadele kapsamında 29 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında 2 bin 143 operasyon düzenlendi.

Son bir haftada iç güvenlik operasyonlarında 25 terörist öldürüldü, 10 sağ olarak ele geçirildi. 10 terörist de teslim oldu. Bu teröristler arasında "turuncu" kategoride aranan "Fırat Çeli" kod adlı Selim Demiroğlu ile "gri" kategoride aranan "Baran" kod adlı İlyas Karakoç'un bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, 667'si denizlerde olmak üzere 3 bin 970 göçmen yakalandı. 139 organizatör de gözaltına alındı.

Fethullahçı Terör Örgütü soruşturmasında ise hedefte Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ yapılanması vardı. Muvazzaf 26 personelin FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir teğmen ile 25 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkardı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri savcılığın talimatıyla herekete geçti.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 14 ilde operasyon başlatıldı.

Operasyonlarda 20 şüphelinin gözaltına alındığı, yakalananların ifade işlemleri için Ankara'ya getirileceği öğrenildi. Diğer 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı terör bilançosu haftalık açıklama