Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları ek ücret eyleminde

İzmir'deki devlet hastanelerinde çalışan sağlık emekçilerin nöbet ücretleri kesildi. Oysa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın sürecinde hiçbir sağlık çalışanından ücret kesintisi yapılmayacağını açıklamıştı. Sendikacılar sorunun çözümü için Sağlık Bakanı Koca’ya çağrı yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları ek ücret eyleminde

İzmir'de Kovid-19 salgınıyla nedeniyle esnek çalışma yöntemiyle idari izne çıkarılan sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri kesildi. Yaşanan mağduriyeti Türk Sağlık Sen İzmir 2 nolu Şube Başkanı Ömer Atıcı Ulusal Kanal'a açıkladı.

Atıcı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sözünü hatırlattı, “İdari izne çıkarılan personelden ücret kesintisi yapılamaz” dedi.

İzmir'deki devlet hastanelerinde farklı uygulamalar olduğunu aktaran Atıcı, mağduriyetin giderilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Türk Sağlık Sen 1 nolu Şube Başkanı Barış Koçak da sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığının adım atması gerektiğini söyledi.

Pandemi sürecinde üzerlerine düşen görevleri titizlikle yerine getirdiklerini belirten laboratuvar teknisyeni Yücel Pala ise “hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

Öte yandan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının ek ödemeler kesintisi ile ilgili eylem bugün de devam etti.

Salgın sürecinde yapılan eylemlerin yasa dışı olduğunu savunan Hastane Başhekimliği ise çalışanların maaş ve kazanılmış haklarında herhangi bir kesinti yapılmadığını açıkladı.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca