PKK'nın ABD'den silah isteği

PYD'nin resmi olarak silahlandırılması için Beyaz Saray internet sitesinde imza kampanyası açıldı. Kampanya metninde, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin modern silahlarla cihatçıları durdurabileceği öne sürüldü.

PKK'nın ABD'den silah isteği

PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD için Beyaz Saray'da imza kampanyası açıldı. IŞİD'in Ayn El Arab kuşatması sonrası PKK'nın Suriye'deki kantonlarına silah desteği için Amerika'da lobi çalışması başlatıldı.

Konu Beyaz Saray’ın internet sitesinde açtığı imza kampanyası platformuna da taşındı. Sitede, Ayn El Arab'ta PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin resmi olarak silahlandırılması için imza toplanıyor.

Kampanya metninde, PYD'nin silahlı kanadı YPG’nin IŞİD’in ağır silahları karşısında silah gücünün yetersiz olduğu belirtildi. Modern silahlarla cihatçıları daha etkili durdurabileceği öne sürüldü.

Metinde "Amerika Birleşik Devletleri’ni Suriye’nin kuzeyindeki YPG'ye daha iyi silahlar sağlamaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kampanyanın etkili olması için 100 bin imza toplanması gerekiyor. Lobi faaliyetleri kapsamında Amerika’da herkes imza kampanyalarıyla önemli konuları gündeme getirebiliyor.

ulusalkanal.com.tr