Sabahattin Önkibar yazdı: MİT’in Suriye operasyonu ve sorular

Reyhanlı katliamını yöneten ve failleri yönlendiren terörist MİT'in operasyonuyla Suriye'de yakalandı ve Türkiye'ye getirildi. Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar bugünkü köşesinde, "Güzel haber ancak söyleyin bu olan tesadüf müdür?" diye sordu.

Sabahattin Önkibar yazdı: MİT’in Suriye operasyonu ve sorular

Reyhanlı katliamını yöneten ve failleri yönlendiren terörist Yusuf Nazik MİT'in operasyonuyla Suriye'nin Lazkiye kentinde yakalandı ve Türkiye'ye getirildi.

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar bugünkü köşesinde zamanlamaya dikkat çekti ve "Güzel haber ancak söyleyin bu olan tesadüf müdür?" diye sordu.

Önkibar'ın yazısının ilgili bölümü şöyle;

MİT, Suriye’nin Lazkiye kentinde operasyon yapıp, Reyhanlı katliamının failini yakalamış.

Güzel haber ancak söyleyin bu olan tesadüf müdür?

İdlib konusu gündemde iken ve Türk halkı ezici bir çoğunlukla Beşar Esad’la barışı isterken böyle bir operasyon haberinin sürpriz şekilde aniden gündeme girmesi kafa karıştırmıyor mu?

Sadece MİT’in bu operasyonu değil, televizyonlarımızın saldırı olduğunda geçiştirdiği Reyhanlı katliamını yıllar sonra şimdi aniden hatırlamaları ve ölenlerin ailelerini ekrana taşıyıp ağıt yaktırmaları ilginç değil mi?

Yahu bırakın onu bunu, Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olarak katliamın yaşandığı Reyhanlı’ya gitmeyip iki gün sonra Obama ile görüşmek için Washington’a hareket etmesi kayıtlarda değil mi?

O gün önemsenmeyip geçiştirilen Reyhanlı katliamının bugün gündemin birinci maddesi yapılması, kusura bakmasınlar bana çok tuhaf geliyor ve hadiseyi, Suriye’de izlenmeye başlanan Esad karşıtı Amerikancı politikanın imaj taaruzu olarak okuyorum.

ulusal.com.tr

suriye MİT sabahattin önkibar