Biraraya gelen 19 sanatçı Çanakkale Zaferi ve bağımsızlık mücadelesini anlattı

19 Sanatçı Çanakkale Şehitleri için biraraya geldi, "Azgın Suların Boğazında, Ölüm Siperlerinin Koynu'nda" adlı sergide buluştu. Seginin katalog günü Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nde yapıldı. Sergi kataloğu kısa süre önce kaybettiğimiz usta ressam Kayıhan Keskinok'a adandı.

Biraraya gelen 19 sanatçı Çanakkale Zaferi ve bağımsızlık mücadelesini anlattı

Her sanat disiplininden 19 sanatçı, onlarca eserle Çanakkale şehitleri ve bağımsızlık savaşı için biraraya geldi. "Azgın Suların Boğazında, Ölüm Siperlerinin Koynu'nda" adlı serginin katalog tanıtımı yapıldı.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nde düzenlenen tanıtıma Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Gazeteci Soner Yalçın da katıldı.

Sanatçılar, tablolarında Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesini anlattı.

Serginin en dikkat çeken eserlerinden biri Ölmez Ağacında Mustafa Kemal'e saygı adlı tablo. Eser usta ressam Muzaffer Akyol'a ait.

Sergi kataloğu, Nisan ayında kaybettiğimiz Kayahan Keskinok'un anısı ile başlıyor. Sergide sanatçının son günlerinde yaptığı karalamalar yer alıyor.

Dünya Sanat Günü ve Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıl dönümü için hazırlanan sergide, Resul Aytemur, Bülent Bakan, Yücel Dönmez, Safiye Miner Erdurak Koray Erkaya, Bahri Genç, Deniz Gökduman, Genco Gülan, Balkan Naci İslimyeli, Ekrem Kahraman, Temur Köran, Ekin Onat Tülin Onat, İrfan Önürmen, Doğan Paksoy, Barış Sarıbaş'ın eserleri yer aldı.

HABER: GÖKHAN ÇELİK KAMERA: BÜLENT ÜNAL