Bir Arınç klasiği: Başkan'ın sözleri çarpıtılıyor

Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında, "Kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu muhafazakar demokrat yapımıza ters. Vali Beye bunun talimatını verdik, bir şekilde denetimi yapılacak” sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Bir Arınç klasiği: Başkan'ın sözleri çarpıtılıyor

Bülent Arınç, Başbakan'ın tartışma yaratan sözleriyle ilgili "Bu konu basında da yer aldı ancak bizim Kızılcahamam'da yaptığımız toplantıların parti içi toplantıdır. Bu toplantıların dışarıya yansıması hiç gerçekçi değil. Bunlara bilgi denmez sadece duyum denir" dedi.

Arınç sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlik ve Spor Bakanı'na yurtların yeterli olmadığı öğrencilerin dışarıda kaldığı söylenildi. Kredi Yurtlar kurumu 10 yıllık iktadırımızda mukemmel yurtlar yaptı. Ancak yurtlar kafi gelmiyor. Sayın Başbakanımız bu yurtların sayısının arttılrılması talimatını verdi. Sokaklarda eylemlerin yurtlara taşınmasının öğrencileri rahatsız edeceği soylendi. Ozel evde kalan ogrencilere baskınlar yapabileceği konusunda bir konuşmamız da yok görüşümüz de yok. Özel kiralanmış evlerde kimler kalıyor, bizim ilgi alanımızda değil." (soL)