CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

CHP, OHAL ilanının ardından çıkartılan Türk Ordusu'nun emir komuta birliğini bozan 669 sayılı kararnamenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu. İptali istenen kararnamede, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığı'na, GATA'nın da Sağlık Bakanlığı'na bağlanması ve askeri okulların kapatılması var. CHP geçen hafta da 668 sayılı kararnameyi yüksek yargıya taşımıştı

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 668 sayılı kararnameyi Anayasa Mahkemesi'ne taşıdıktan sonra bu açıklamayı yapmıştı. CHP kurmayları, Gök'ün açıklamasında yer alan 669 sayılı kararnamenin iptali için de Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Ana muhalefet partisinin iptalini istediği 668 ve 669 sayılı kararnameler, Türk Ordusu'nun emir komuta zincirine darbe vuran kararnameler olarak biliniyor.

İptali istenen 669 sayılı kararnamede, kuvvet komutanlıkları ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınıp Sağlık Bakanlığı'na bağlanması var. Askeri okulların kapatılması ve Milli Savunma Bakanlığı Üniversitesi kurulması da bu kararnamede yer alıyor.

Geçen hafta iptali istenen 668 sayılı kararnamede de, Yüksek Askeri Şura'nın yapısının değiştirilmesi gibi konular var.

ulusalkanal.com.tr