TRT ve Ulusal Kanal'ın unutulmayan spikeri Mesut Mertcan hayatını kaybetti

Bugün hepimizi çok üzen bir haber aldık. Tükiye'nin unutulmaz sesi, duayen spikerlerimizden, aynı zamanda benim diksiyon hocam olan Mesut Mertcan'ı kaybettik. 2006 yılında bu ekranlarda, şuan benim bulunduğum bu stüdyoda sizlerle buluşmuş, ana haber bültenimizi sunmuştu. 71 yıllık hayatı boyunca Cumhuriyet değerlerine sarılarak, mücadele çizgisinde hiç sapmadan yürüyen Mesut Mertcan'ı, Türkçenin güzel sesini minnet ve saygıla anıyoruz

Mesut Mertcan... Türkiye'nin duayen spikeri, güzel sesi bugün 71 yaşında hayata veda etti.

Son yıllarını geçirdiği Adana Huzurevi'nde, şekeçoklu organ yetmezliğine yenik düştü, kapadı gözlerini. Mücadele ederek, tırnaklarıyla kazayarak 71 yıl geçirdi. Son arzusu 30 yıl önce ayrıldığı, "Yuvam" dediği TRT'de bir ana haber daha sunabilmekti. Bu arzusu gerçek oldu, Mertcan son kez TRT ekranlarına konuk oldu.

Adana'da doğdu Mesut Mertcan. Lisesyi dışardan okuyarak bitirdi. Azmetti, inat etti İstanbul Türkçesi ile konuşmayı öğrendi.

Spikerlik hayatına Adana'da gazino ve cambazhanelerde sunuculuk yaparak, reklam ajanslarında çalışarak başladı. 1973'de TRT spikeri oldu.

12 Eylül 1980'de sabaha karşı radyoda 1 numaralı MGK bildirisini okuduktan sonra TRT'den ayrıldı. Deneyimlerini, bilgilerini genç spikerlere diksiyon dersleri verdi. Star, Kanal 6, Kanal 9 ve son olarak bu ekranlarda Türkiye ile buluştu, Ulusal Kanal Ana Haberlerini sundu.

Mertcan, yıllarca Şair Hüseyin Haydar'ın dizelerinin sesi oldu.

2005 veya 2006 yılında Vatan Partisi'ne katıldı ve Merkez Karar Kurulu üyeliği yaptı.

Sesi, Türkiye'nin hafızalarından silinmeyecek olan Mesut Mertcan'ın cenazesi, yarın ikindi namazının ardından, Adana Akkapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ulusal.com.tr

trt ulusal kanal mesut mertcan