Metal grevi ne olacak?

Bugün metal grevi için kritik bir gündü. Hükümet, metal sektöründeki grevi 60 günlüğüne ertelemişti. İşte, o süre bugün doldu. Ancak Danıştay'dan beklenen karar çıkmadığı için metal işçileri greve devam edemeyecek.

Metal sektöründe başlayan dev grev için sona gelindi. Hükümetin 60 günlüğüne ertelediği metal grevinde süre doldu. Ama işçiler greve devam edemiyor. Konuyla ilgili merak edilenleri, Ulusal Kanal yayınına katılan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu anlattı.

Birleşik Metal-İş Sendikası 29 Ocak günü Türkiye genelindeki 18 fabrikada greve çıkmış, hükümet bu grevi 60 gün süreyle ertelemişti. İşçilerin greve devam etmesinin tek yolu vardı. Danıştay'ın 60 gün içinde, bu erteleme kararını durdurması gerekiyordu. Ama Danıştay'tan karar çıkmadı. Bu nedenle metal işçileri greve devam edemeyecek.

Metal işçilerinin tek ümidi de yok oldu. Şimdi sendikanın Yüksek Hakem Kurulu'na başvurması gerekiyor. Kurul, işçilerin ne kadar zam alacağına karar verecek. Sendika, bu kurulun işçilerin istediği oranda zam vermeyeceği görüşünde.

ulusalkanal.com.tr