AKP'yi Karşıyaka'da deliğe süpürdüler

İzmir Karşıyaka'da binlerce yurttaş hükümet istifa eylemi yaptı. Ellerinde bulunan süpürgelerle AKP Karşıyaka İlçe binasına yürümek isteyen yurttaşların önüne polis TOMA ve çevik kuvvet polisleriyle barikat kurdu.

AKP'yi Karşıyaka'da deliğe süpürdüler

Şenol Çarık

Emniyet yetkilileriyle yapılan görüşme sonucunda TGB İl Başkanı Meltem Ayvalı, İşçi Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Nilay Özçetin, İşçi Partisi Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Av. Çetin Kadan'ın da aralarında olduğu 8 kişinin AKP binası önüne gitmelerine izin verildi. İlçe binası önüne ellerinde süpürgelerle giden grup adına konuşan TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, "Sizi deliğe ABD ve Fethullah değil biz süpüreceğiz" dedi.

Temsili süpürme eyleminin ardından süpürgeler AKP ilçe binası kapısına bırakıldı.

Cumhuriyet için Güçbirliği'nin eylemine katılan binlerce yurttaş, Karşıyaka Çarşı'dan Girne Caddesi'ne "her yer rüşvet her yer yolsuzluk" "hırsız var" "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla yürüdüler.

TGB, CKD, İP, HKP, Eğitim-İş üyelerinin yanı sıra Karşıyaka Taraftar grubunun da katıldığı yürüyüşe çevredeki yurttaşlar da alkışlarla destek verdiler.

Yürüyüş başladığı yer olan Karşıyaka vapur iskelesi önünde tamamlandı.

ulusalkanal.com.tr