ABD'den PYD baskısı! Türkiye'den yanıt

ABD Türkiye’ye PYD’ye destek vermesi konusunda baskı yapmaya devam ediyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, aralarında PYD’nin de olduğu örgütleri taciz etmemesi ve ateş açmaması için görüşlerini açıkça ifade ettiklerini, Türkiye’nin de bunu kabul ettiğini iddia etti. Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de bir kez daha “Türkiye'nin PYD'yi terör örgütü olarak gördüğünü ve destek verilmeyeceğini" belirtti.

ABD'den PYD baskısı! Türkiye'den yanıt

ABD, PYD için algı yönetimine devam ediyor. Türkiye’nin olası bir müdahalesine karşı PYD’yi PKK’dan farklı göstermeye çalışan Washington yönetimi, iki tarafı aynı cepheye çekmeyi amaçlıyor. Ankara ise, söz konusu cepheye doğrudan karşı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, PYD’nin de dahil olduğu IŞİD’le mücadele eden güçlerin taciz edilmemesi ya da ateş açılmaması konusunda Türkiye ile görüştüklerini ve Türkiye’nin de bunu kabul ettiğini ileri sürdü. PKK içinse terör örgütü ifadesini kullandı.

Toner’ın açıklamalarını sorduğumuz Dışişleri Bakanlığı ise Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç’in daha önce yaptığı YPG açıklamasına atıfta bulundu. Açıklamada, Bilgiç’in ABD ile varılan mutabakatın çeşitli unsurlarına ilişkin olarak yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar hatırlatıldı.

Bilgiç, 29 Temmuz’da Amerikalıların “Mutabakatla YPG’ye destek verilecek” sözlerine yanıt vermiş, “Varılan mutabakatta böyle bir unsur yok” ifadesini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr