HSYK, savcı Adnan Çimen'i meslekten ihraç etti

Son dönemin en büyük telekulak skandalına imza atan eski özel görevli savcı Adnan Çimen meslekten atıldı. HSYK 2'inci dairesi Şanlıurfa hakimi Kemal Karanfil'i de hakkındaki soruşturma nedeniyle açığa aldı

HSYK, savcı Adnan Çimen'i meslekten ihraç etti

Özel görevli mahkemeler döneminde Devrimci Karargah, Selam-Tevhid ve KCK soruşturmalarını yürüten Adnan Çimen meslekten atıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu savcı Adnan Çimen'i meslekten ihraç ederek, yargılanması için izin verdi. Karar eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın şikayeti üzerine alındı.

2'inci Daire'nin kararı HSYK Kanunu'nun 69'ucu maddesi uyarınca alındı. İlgili madde "hakim ve savcılık mesleğinin şeref ve onurunu ve bozacak nitelikteki disiplin suçlarında meslekten çıkarma cezası verilir" hükmü baz alındı.

Kamuoyu Adnan Çimen'in ismini F tipi örgütün binlerce kişiyi yasa dışı dinlediği telekulak skandalına imza atan özel görevli savcı olarak duydu. Hanefi Avcı da emniyet müdürü olduğu dönemde Devrimci Karargah soruşturmasında kendisini yasa dışı dinleten Adnan Çimen'i HSYK'ya şikayet etmişti.

HSYK 2'inci Dairesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma açılan Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'i de tedbiren görevden aldı.

ulusalkanal.com.tr

hsyk görevden uzaklaştırdı