Asıl hesaplaşma gladyo ve millet arasındadır

İşçi Partisi Antalya İl Başkanlığı,mafya, tarikat, gladyo düzeninin ürünü olan yolsuzluğun 'AKP-cemaat kavgası' olarak dayatılmasına tepki gösterdi.

Asıl hesaplaşma gladyo ve millet arasındadır

İşçi Partisi Antalya İl Başkanlığı Kışlahan'da gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla, ses kayıtları ve ayakkabı kutuları ile ortaya saçılan yolsuzluğun 'AKP-Cemaat Kavgası' olarak dayatılmasına tepki gösterdi. İl Başkanı Yalçın Armen tarafından yapılan açıklamada Yolsuzluğun aslında, Mafya, tarikat, gladyo düzeninin ürünü olduğu, 'AKP-Cemaat

Kavgası'ymış gibi ele alınarak, milletin bu yönde ikna edilmek istendiği kaydedildi. Kurulu düzenin cepheleşme senaryoları dayatarak millete, "Ya Fettullahçı olacaksın, Ya AKP'nin yanında yer alacaksın" dediğini belirten Armen, ne Fettullah Gülen'in yolsuzluklarla bir mücadelesi, ne de AKP'nin Gladyo ile hesaplaşmasının olmadığını, asıl hesaplaşmanın, Mafya Tarikat Gladyo düzeni ile Türk Milleti arasında yaşandığını ifade etti. Armen, halkın ayağa kalkarak bu şer ittifakını çatlattığını ve hesaplaşmaya zorladığını vurguladı.

Gerçek kavga, mafya tarikat gladyo düzeniyle Türk Milleti arasındadır

İşçi Partisi yolsuzluklarla ilgili değerlendirmelerde yapılan büyük bir yanlışı düzeltmek üzere bugün yine alandaydı. Mafya, tarikat, gladyo düzeninin bir ürünü olan yolsuzluğun "AKP-Cemaat Kavgası" olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğuna ve asıl hesaplaşmanın bu üçlü düzenle millet arasında yaşandığına dikkat çekildi. Açıklama İP İl Başkanı Yalçın Armen'den geldi. Armen;"Mafya Tarikat Gladyo düzeninin yan ürünü olan yolsuzluklar peşi sıra ve delilleriyle birlikte ortaya dökülünce bir perdeleme operasyonu başlatıldı. Gazeteler ve televizyonlar durumu 'AKP-Cemaat kavgası' olarak duyurmaya ve milleti buna inandırmaya çalışıyor.Kurulu düzen, bir cepheleşme senaryosunu dayatıyor. Ya cemaatin yanındasın, ya AKP’nin yanındasın. Ya Tayyipçisin, ya Fethullahçısın! Bu senaryoda halka yer yok. Sanki Cemaat yolsuzlukla savaşıyor, AKP Gladyo ile hesaplaşıyor. Oysa gerçek kavga, Mafya Tarikat Gladyo düzeni ile Türk Milleti arasında yaşanmaktadır" diye konuştu. Bu cepheleşme senaryolarıyla halkın gözünü boyamaya çalışanların MİT, HSYK ve İnternet yasaları çıkarttığını dile getiren Armen, "Bu yasalar bir yandan diktatörlüğün diğer yandan olağanüstü hal ortamının zeminini hazırlıyor" diye konuştu.

Ayağa kalkan millet, şer ittifakını çatlatmıştır

Şimdi ayrı cephelermiş gibi gösterilmeye çalışılanların aslında birlikte iktidara oturtulduklarına dikkat çeken Armen, bu şer ittifakını dağıtanın ve hesaplaşmaya zorlayanın ayağa kalkan millet olduğunu vurguladı. Armen; "Erdoğanlar, Güller, Gülenler bu yollarda birlikte yürümüş ve birlikte iktidara oturtulmuşlardır. Tertipleri, yolsuzlukları birlikte yapmışlardır. YİMPAŞ, Deniz Feneri ve Kayıp Trilyon davaları, Ergenekon ve Balyoz kumpasları unutulmamıştır. Halk ayağa kalkarak, bu şer ittifakını çatlatmış, hesaplaşmaya zorlamıştır" dedi.

Millet Arslanlı Yol'dan iktidara yürüyecek

"Türkiye’yi bundan sonra ne Tayyip Erdoğan yönetebilir, ne de Abdullah Gül" diyen Armen ayrıca son günlerde PKK, BDP, APO ve bileşenlerinin ağzından dökülen özerkliği ilandan, inşa aşamasına geçiş ile ilgili tehditlere de tepki gösterdi. Tüm bu olumsuz gelişmelerin karşısında duracak yegane gücün örgütlü halk gücü olduğunu söyleyen Armen, Arslanlı yoldan iktidara yürüyecek olan milleti İşçi Partisi'ne katılmaya ve oy vermeye çağırdı. Armen, "İşçi Partisi, Arslanlı Yol’dan iktidara yürüyen halkın en önündedir. Türkiye, halk iktidarını kurarak devletini ve toplumunu, Atatürk Devrimi temelinde, yeniden örgütleyecektir. Halkın örgütlü gücü karşısında hiçbir güç duramaz. İşçi Partisi olarak, bu tarihsel göreve önderlik edeceğiz. Bütün Yurttaşlarımızı, İşçi Partisi’ne oy vererek ve üye olarak, büyük halk iktidarı yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hırsızlar Dışarıda, Yurtseverler İçerde","Fettullahçı Cephe Dağıtılacak", "Hükümet İstifa Tayyip Yüce Divana" sloganlarının yükseldiği açıklamada İşçi Partililerin 'Birlikte Soydular, Birlikte Böldüler, Birlikte Yıktılar, Birlikte Yıkılıyorlar', 'AKP Cemaat Kirli Hesaplaşmasında Taraf Olmaya Mahkum Değilsin', 'Suçu Aklıyorlar, Suçluyu Gizliyorlar' yazılı dövizleri dikkat çekti. İşçi Partisi'nin eylemine ADD, Vardiya Bizde Platformu ve çok sayıda Antalyalı da destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr