Sahillerin güvenliği yerli yazılıma emanet

Türk sahillerinin güvenliği yerli yazılıma emanet. Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin ilk yazılım paketi Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi. Proje sayesinde Mavi Vatanın sınırları 7 gün 24 saat kesintisiz gözetlenecek.

Sahillerin güvenliği yerli yazılıma emanet

Türk sahillerinin güvenliğini artıracak yerli yazılımların teslimatına başlandı. Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin ilk yazılım paketi Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edildi.

Radar, elektro-optik ve diğer sensörlerle donatılacak istasyonlardan oluşacak proje sayesinde sahillerde 4/24 kesintisiz gözetleme yapılacak. Kaza, kaçakçılık, düzensiz göçle mücadele, kara suları ihlali, arama kurtarma konusunda etkin ve hızlı teknoloji sağlanacak.

SGRS projesinde yazılım bileşenleri yerli ve milli olarak HAVELSAN tarafından, radar ve elektro-optik sistemler ASELSAN tarafından üretildi.

Proje sayesinde Türk Deniz Karasuları ve Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde yeterli radar kapsaması sağlanacak. Otomatik tanımlama sistemleri, elektro-optik sistemler ve diğer kamu kurumlarının sistemlerinden alınan verilerle tanımlanmış deniz resminin oluşturulması amaçlanıyor.

Teslim edilen Grup-1 paketi, temel radar ve kamera sensör kontrol, video dağıtım ve kayıt yeteneklerini içeriyor. Sonraki aşamalarda teslim edilecek Grup-2 ve Grup-3 ile ilave yetenekler kazandırılması planlanıyor.

ulusal.com.tr

sahil güvenlik komutanlığı