Türk kargo uçağı Bişkek’te düştü

ACT Havayolları'na ait Boeing 747-400F tipi Türk kargo uçağı son dakika haberine göre Bişkek yakınlarında radardan kayboldu. Kırgız Havacılık Otoritesi, Türk ACT Havayolları’na ait TC-MCL tescilli Boeing 747-400 tipi kargo uçağının düştüğünü açıkladı. Kırgız Havacılık Otoritesi ise uçağın yaklaşma sırasında Türkiye saatiyle 04.45'te düştüğünü açıkladı. Kırgız Havacılık Otoritesi uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, Reuters 16 kişinin öldüğünü son dakika olarak duyurdu ancak AA'ya göre ölü sayısı 32'ye yükseldi. Bu arada düşen uçağın bağlı olduğu ACT Havayolları, açıklama yaptı. Ayrıca alınan son bilgilere göre ölü sayısı 37'ye yükseldi

Türk kargo uçağı Bişkek’te düştü

Hong Kong'tan kalkan TC-MCL tescilli kargo uçağı ile irtibat Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınlarında Türkiye saati ile 04.45'te kesildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları başladı.

Kırgız Havacılık Otoritesi: Türk kargo uçağı düştü, 4 kişi hayatını kaybetti

Bişkek’e iniş sırasında radardan kaybolan Türk ACT Havayolları’na ait TC-MCL tescilli Boeing 747-400 tipi kargo uçağının düştüğü açıklandı.

ÖLÜ SAYISI 37'YE YÜKSELDİ

Kargo uçağının düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi

DÜŞEN UÇAĞIN BAĞLI OLDUĞU HAVAYOLU AÇIKLAMA YAPTI

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te düşen uçağın bağlı olduğu ACT Havayolları, açıklama yaptı.

ACT Havayolları, açıklamasında Hongkong - Bişkek seferi yapan TC-MCL tescil işaretli uçağın Bişkek'e inişte bilinmeyen nedenle pist başına düştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Dört kişilik ekibimizin son durumu hakkında net bilgilere ulaştığımızda tekrar bilgi verilecektir" denildi.

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları tarafından Kırgızistan'daki uçak kazası hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar denildi:

Hong Kong Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan ve Bişkek Manas Uluslararası Havalimanı'nda gitmekte olan ACT Havayolları'na ait TC-MCL tescilli kargo uçağı Bişkek yakınlarıda saat 01:40 (Türkiye saatiyle 04:40) civarında düşmüştür.

Düşen uçağın ve mürettabatının Türk Hava Yolları'na ait olmadığı kamuoyuna duyurulur.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI, BİŞKEK'E UZMAN GÖNDERİYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bişkek'teki uçak kazasıyla ilgili olarak Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu'ndan iki uzmanın Kırgızistan'a gitmek üzere görevlendirildiğini açıkladı.

UDH Bakanlığından yapılan açıklamada, ACT Havayollarına ait Hong Kong – Kırgızistan Bişkek uçuşunu gerçekleştiren B744 Model Kargo uçağının Türkiye saati ile 04: 20'de Manas Havaalanı'na inişi sırasında, yaşam alanlarının olduğu bir noktaya düştüğü kaydedildi. Uçak mürettebatı olan 4 Türk vatandaşı ile 30'un üzerinde kişinin hayatını kaybettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Jamshit Khalilov'u arayarak konuyla ilgili bilgi aldığı ve başsağlığı mesajlarını ilettiği vurgulandı.

Kazanın incelenmesine ilişkin her türlü desteğin verileceğine yer verilen açıklamada, "Bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu'ndan 2 uzman konuyla ilgili Kırgızistan'a gitmek üzere görevlendirilmiştir" denildi.

MÜRETTABATTA BULUNANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Uçakta, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca bulunuyordu.

Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül, Afganistan’da görev yapmıştı.

AA: ÖLÜ SAYISI 32'YE YÜKSELDİ

Kırgızistan Başbakanı Yardımcısı Muhambetkalıy Abulkaziyev, Hong Kong-Bişkek seferini yapan kargo uçağının yerel saatle 7.30 sularında Bişkek yakınlarındaki bir köye düştüğünü, kazada 32 kişinin yaşamanı yitirdiğini bildirdi.

Kırgız Havacılık Otoritesi’nin verdiği bilgiye göre uçak yaklaşma sırasında Türkiye saati ile 04.45’te düştü.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, KIRGIZİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI'NI ARADI

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildaev'i arayarak bugün Kırgızistan'da meydana gelen uçak kazası nedeniyle taziyelerini ileterek, konuyla ilgili olarak Türkiye'nin her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

2003 MODEL

Düşen uçak, 2003 yılında Boeing tarafından imal edilmişti. 124 ton kargo kapasiteli uçak, 5 bin 230 kilometre menzilli. Saatte en fazla 922 kilometre hıza çıkabilen Boeing 747-400F’te iki pilot görev yapıyor.

REUTERS: 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Reuters'ın geçtiği habere göre, Hong Kong'tan havalanan uçak Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Manas Havaalanı'na iniş yapmak üzereyken düştü. İlk gelen bilgilere göre, kötü hava koşulları nedeniyle düşen Boeing 747 kargo uçağının pilotunun cesedine ulaşıldı.

Hayatını kaybeden diğer 15 kişinin, havaalanı çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayan kişiler olduğu belirtiliyor

ACT Havayolları'ndan bir açıklama daha

BİŞKEK Havalimanı'na iniş sırasında düşen ACT Havayolları'na ait Boeing 747-400F tipi (Jumbo jet) kargo uçağı ile ilgili olarak ACT Merkez ofisinden bir açıklama yapıldı.

Şirketin Yavuz Çizmeci ile bir ortaklığının bulunmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz yüzde 49 yabancı, yüzde 51 Türk ortaklardan oluşmakta olup, Yavuz Çizmeci’nin şirketimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Sivil Havacılık yetkililerinin ACT merkez ofisine geldiği ve uçağın dosyalarına el koyduğu gibi bir durum söz konusu değildir. Tüm havayolu kazaları sonrası yapıldığı gibi, kaza hakkında araştırma başlatılmış olup, şirketimiz tarafından uçağa ilişkin tüm teknik kayıtlar, ilgili yerlere iletilmiştir. Merkez ofiste konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Çok değerli bir ekibimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz./DHA

son dakika haberleri Hong Kong Kırgızistan kargo uçağı