İran'da kritik zirve

Irak Tahran’a kritik bir ziyaret yaptı. Irak Başbakanı Haydar El-İbadi’nin başkanlık ettiği heyet, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü. Görüşmenin ardından taraflardan önemli mesajlar verildi. Bölgede yeni sınırların ortaya çıkmaması için terörizme karşı beraber hareket edeceği vurgulandı.

İran'da kritik zirve

IrakTahran’a kritik bir ziyaret yaptı. Irak Başbakanı Haydar El-İbadi’nin başkanlık ettiği heyet, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü. Görüşmenin ardından taraflardan önemli mesajlar verildi. Bölgede yeni sınırların ortaya çıkmaması için terörizme karşı beraber hareket edeceği vurgulandı.

Suriye’de sıcak gelişmeler yaşanırken Bağdat ile Tahran arasında kritik bir ziyaret gerçekleşti.

Başbakanı Haydar El-İbadi’nin başkanlık ettiği heyet İran’ın Başkenti Tahran’da üst düzey temaslarda bulundu. El-İbadi Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi ziyaret etti.

Görüşmelerin ardından ikili önemli açıklamalar yaptı. El-İbadi teröre karşı işbirliğine işaret etti, “Biz Irak olarak terörün sadece ülkemizde değil, bütün bölgede bitirilmesi için adımlar atmaya hazırız” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise buluşmayı stratejik olarak nitelendirdi. Onun da mesajında sınırların korunması için birlikte mücadele etme vurgusu öne çıktı. Ruhani “Bölgede bir olursak sınırları değiştirmeye kimsenin gücü yetmez” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

abd iran suriye ırak tahran hasan Ruhani el ibadi