İstanbul'da taksilere getirilen indi-bindi ücretine tepkiler

İstanbul'da taksilere getirilen indi-bindi ücreti tepkilere neden oldu. Düzenlemenin uygulamaya girmesi ile sürekli yolcularla tartışma yaşadıklarını belirten taksi esnafı, yolcuları eski tarife üzerinden taşıyor. Uygulama kalkana kadar taksimetre ayarlarını değiştirmeyeceklerini söyledi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyeleri uygulamdan şikayetçi. Bir çoğu halen eski tarifeye göre yolcu taşıyor.

Onlar için yeniden yapılandırılması gerek taksimetre ücreti de bir diğer sorun.

Yaklaşık 700 taksinin bağlı bulunduğu Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, kısa mesafe sorunun bu yolla çözülemeyeceğini savunuyor.

Can, sorunun çözümü için Cumhurbaşkanı ve Başbakan görüşme talebinde bulunacaklarını aktardı.

Taksi esnafının yoğun olduğu bir diğer nokta olan otogarda da durum aynı. Esnaf, yeni uygulamadan dolayı sürekli yolcularla tartırşma yaşadıklarını söylüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından oy birliği ile alınan karar 21 Ocak'ta yürürlüğe girmişti.

Düzenlemeye göre, 2 buçuk kilometreye kadar olan kısa mesafe artık, "İndi -bindi" olarak sayılıyor. Yani kısa mesafe içinde taksimetre 5 lira da yazsa vatandaş, 8 lira 75 kuruş ödemek zorunnda kalıyor.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

istanbul eylem taksi