Mersinli üreticiyi mağdur etti!

Türkiye'yi transit geçiş noktası gibi gösterip, ardından piyasaya sürülen muz Mersinli üreticiyi mağdur etti. Muz Üreticileri Birliği, Alanya ve Anamur'daki düşük muz fiyatlarıyla ilgili olarak sahte ithalatçıları suçladılar.

Mersinli üreticiyi mağdur etti!

Suriye ve İsrail'den Bulgaristan'a ithal ediliyor gibi gösterilen muz ithalatının, Türkiye'de satışa sunulduğu belirtildi. Vergisel muafiyetlerle muzun paketinin 30 lira düştüğü ve yerli üreticinin mağdur edildiği öne sürüldü.

İddia Anamur Muz Üreticleri Birliği Başkanı Mehmet Güzel'den geldi. Güzel, Akdeniz'de yerli muzun fiyatının, tüm Türkiye'dten negatif ayrışarak 1 lira 90 kuruşa kadar düştüğünü söyledi ve sahte ithalatçıları suçladı.

Mehmet Güzel, Türkiye'nin iç kısımlarında muz fiyatının değişmemesine karşın, Anamur ve Alanya'da muzun 2 liranın altına düştüğünü belirterek sistemi şöyle anlatıyor: "Bölgedeki sahte ithalatçı, Suriye ve İsrail'den aldığı ucuz muzu, Bulgaristan'a Türkiye üzerinden ithal ediyormuş gibi gösteriyor. Bu nedenle 85 lira olması gereken muzun paketine vergi muafiyetleri ile 55 lira ödüyor. Ve o muzu yine Anamur ve Alanya'da satıyor"

Alanya ve Anamur dışında, tüm Türkiye'de fiyatların 3 lira üzerinde olduğuna işaret eden Güzel, Alanya ve Anamur orjinli firmaların, başka yerde satamayınca muzu yine, Alanya ve Anamur'da sattığını ve fiyatın aynı bölgede düştüğünü öne sürüyorlar.

ulusalkanal.com.tr