Obama 88 yıl sonra ilk kez Küba'yı ziyaret edecek

Amerika Birleşil Devletleri Başkanı Barack Obama, görevdeyken Küba'yı ziyaret eden 2'nci Başkan olacak. Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek seyahatin Havana'ya yapılacağı belirtiliyor. 88 yıldır hiç bir ABD Başkanı Küba'yı ziyaret etmedi.

Obama 88 yıl sonra ilk kez Küba'yı ziyaret edecek

Amerika Devlet Başkanı Barack Obama Küba'ya gidecek. Obama 88 yıl sonra görevdeyken Küba'yı ziyaret edecek ilk ABD başkanı olacak.

Küba ile ilişkilerini normalleştirmek için adımlar atan Amerika'dan yeni bir hamle geldi. Barack Obama'nın gelecek Küba'yı ziyaret edeceği açıklandı. Obama'nın kısa süreli olması beklenen Havana ziyaretinin 21 Mart'ta gerçekleşecek Arjantin seyehati öncesi olabileceği belirtiliyor.

Barack Obama'nın bir süredir Havana'da müzakere eden Kolombiya hükümeti ve Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri arasındaki barış anlaşmasının imza törenine katılması da tahminler arasında.

50 yıllık diplomatik temassızlığın ardından 2015'te iki ülke karşılıklı olarak büyükelçiliklerini yeniden açmış ve karşılıklı tarifeli uçak seferleri anlaşması yapmıştı. Calvin Coolidge 1928 yılındaki Küba seyehatiyle görevdeyken Küba'yı ziyaret eden tek ABD Başkanı olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Obama